svētdiena, 2017. gada 1. oktobris

Cik maksā garīgā vadība?

Cik maksā garīgā vadība?

Cik maksā garīgā vadība? Protams, ļoti daudz. Cik daudz? Iekams parādīsies kasē cena, vajag paskaidrot, kādā valūtā tiks samaksāts?
Protams, valūta ir īsta un tā nav nekādi eiriki vai dolāri. Tas arī nozīmē, ka šī valūta nav cilvēka labsajūta, vai stipras emocijas, vai simpātijas, vai antipātijas.
Grēki arī nav šī valūta, tāpat vājības, vai kādas iekšējas nekārtības. Nekas no tādām tukšībām.
Nu tad kas? Vai mīlestība, pazemība, vienkāršība, gudrība un citi tikumi? Nu nē. Palasi 1. vēstuli Korintiešiem, 13. nodaļu - ar mīlestību nevar maksāt.
Cena, ja drīkst tā pateikt, ir konkrēta ticīgā cilvēka kalpošana Baznīcā, piemēram draudzē, vai kādā kopienā, vai lūgšanas grupā un tā tālāk. Nerunāšu taču par visām iespējām.
Viena iespēja, vai valūta, ir sevišķa. To var atrast pie cilvēkiem, kuri ir slimi vai tiem līdzīgi tādā nozīmē, ka nevar daudz darīt un piedalīties kādās aktivitātēs. Viņos sevīšķi ir redzamais garīgās vadības pamats, jo aktivitātes jau netraucē to ieraudzīt. Tā ir vienotība ar Dievu, tas nozīmē dzīve Dieva žēlastības stāvoklī, tas arī nozīmē, ka tā ir dzīve bez smagiem grēkiem.
Uz šā pamata ir redzama skaista pērle. Šī pērle ir sakramentālā dzīve - Dieva darbība ticīgajā cilvēkā. Lai to sasniegtu, ticīgais cilvēks lūdzas par Baznīcu un visiem cilvēkiem. Ticīgais cilvēks upurē savas ciešanas, lai grēcinieki atgrieztos. Ticīgais cilvēks pieņem Baznīcas palīdzību, kuru sniedz Tās pārstāvji, lai labāk kalpotu Dievam, Baznīcai un visiem cilvēkiem tā, lai tie atgrieztos, ietu pestīšanas ceļu un ieietu Debesu Valstībā.
Visas tukšības cilvēka dzīvē grib nicināt pamatu. Un kā tur kaut ko būvētu? Un ne tikai kaut ko būvētu, jāskatās, vai tas, kas tiek būvēts un veidots manā dzīvē, ir šī viena dārga pērle?
Jēzus neatnāca, lai Viņam kalpotu, bet lai Viņš kalpotu un atdotu savu dzīvību mūsu atpestīšanai. Sekosim Viņam un būsim padoti Viņa Garam, un tas praksē nozīmē būt paklausīgiem Baznīcai.

3 komentāri:

  1. Kas jādara, lai būtu garīgā vadība, lai atrastu cilvēku, kas spētu pacietīgi to darīt, kas neteiktu - atkal tu stūlbības runā, bet kas pacietīgi vestu garīgi dzīvē?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man jāiet, tāpēc īsi atbildēšu. Tas, Kas vada cilvēku un Kam mums vajag būt paklausīgiem, ir Svētais Gars. Viņš mūs apgaismo, tāpēc nemtīgi jālūdzas un jājautā. Iekams jautāšu citiem, man vajag pašam atrast atbildi uz ikdienišķiem jautājumiem, kā arī uz sarežģītākiem jautājumiem. Tāpēc nepieciešama ikkatram cilvēkam nemitīga un vienkārša formācija.

      Dzēst