svētdiena, 2017. gada 22. oktobris

Kļūdīties uzreiz nenozīmē grēkot, bet bieži nozīmē mīlēt.

Kļūdīties uzreiz nenozīmē grēkot, bet bieži nozīmē mīlēt.

Jēzus Evaņģēlijā visus aicina: Meklējiet un atradīsiet, klauvējiet un jums atvērs, lūdziet un jums dos...

Cilvēkam ne vienmēr gribas īstenot šos vārdus, ieviest tos dzīvē. Kāpēc? "Es baidos kļūdīties".

Nebaidies kļūdīties. Kaut gan, protams, dažreiz ir tā, ka cilvēks kļūdījies, apmaldījies un sagrēkoja. Bet kļūdu ir divi veidi. Viens veids ir tāds, ka cilvēks meklē, bet nemeklē Dievu; kaut kur klauvē, bet neklauvē pie Dieva; kaut ko lūdz, bet nelūdz Dievu. Jo viņš negrib. Tad sekas ir grēks.

Otrais kļūdu veids ir tāds, ka cilvēks meklē Dievu, bet ne vienmēr zin ceļu, jo tikai mācās iet šo ceļu. Jo Jēzus ir Ceļš. Cilvēks klauvē, bet ne vienmēr atpazīst Dievu Baznīcā, cilvēkos, notikumos, jo Dievs dod dzīvību - bet kā izskatās dzīvība? Jēzus ir Dzīvība. Cilvēks lūdzas, bet ne vienmēr prot atrasties pilnīgi patiesībā - bet ir tuvu, jo meklē Patiesību. Jēzus ir Patiesība.

Šajos cilvēciskos meklējumos parādas mīlestība uz Dievu un nav nekādas nozīmes, ka cilvēks izdarīs tādu kļūdu, ka pateiks, piem. ka gudrība ir dievišķais tikums, vai tādu kļūdu, ka ir 12 Svētā Gara dāvanas, bet 7 Svētā Gara augļus. Tādās kļūdās parādas nekas cits, kā mīlestība uz Dievu. Jo beidzot cilvēks iemācīsies pareizi šīs un citas lietas. Bet cits, kas baidas kļūdīties un neko nedarīs, kļūdīsies, jo nepaļausies uz Dievu un nemīlēs Dievu no visas sirds, no visas dvēseles, no visiem spēkiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru