svētdiena, 2017. gada 1. oktobris

Bez kā paaicinājumu nebūs?

Bez kā paaicinājumu nebūs?

Šodien ir svētās Terēzes no Bērna Jēzus un Svētā Vaiga piemiņas diena. Sakarā ar to, ka šodien ir svētdiena - lielie svētki -, Rīgas Garīgais Seminārs, kura sv. Terēze ir aizbildne, svinēs savus svētkus rīt, 2. oktobrī. Sv. Mise notiks plkst. 10:30.
Terēze no Lisieux, jau būdama mūķene, lūdzās un jautāja Dievam, jo meklēja to, kas ir vissvarīgākais Baznīcas dzīvē. Meklēja to, pateicoties kam, cilvēki iestājās ordeņos, priesteri svin sv. Mises, misionāri brauc uz svešām zemēm, protams - pateicoties kam daudzi vīrieši iestājas semināros.
Terēze bija neatlaidīga savos meklējumos un meklēja caur Svētiem Rakstiem, lai tur, Dieva Vārda gaismā, atrastu atbildi uz savu jautājumu. Un atbildi atrada sv. Pāvila 1. vēstulē Korintiešiem 13. nodaļā. Viņa saprata, ka pateicoties mīlestībai, kas ir Baznīcas sirdī, cilvēki iestājas semināros, klosteros un brauc uz misijām. Viņa nolēma tā dzīvot, lai viņa visā būtu mīlestība.
Sv. Terēzes piemērs mums mācā, lai mēs paskatītos uz savu dzīvi un padomātu, vai tāpat mēs esam neatlaidīgi savos meklējumos un nemitīgi lūdzamies? Un vai mēs ar savu dzīvi un mīlestību gribam palielināt Baznīcas garīgo bagātību? Un kā mēs ņemam dalību lūgšanā par paaicinājumiem un ar savu dzīvi mēģinam citiem palīdzēt atpazīt savu paaicinājumu - varbūt uz priesterību, varbūt uz klosterdzīvi, varbūt uz kādām misijām? Lai sv. Terēze iemācā mums arvien vairāk rūpēties par paaicinājumiem, kā par vienu no vissvarīgākajiem pienākumiem Baznīcā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru