sestdiena, 2017. gada 30. decembris

Sapņi un gari 2.

Sapņi un gari 2.

Tēmas turpinājums...

Kad ar sapņiem viss ir skaidrs... Bet varbūt pēkšņi kāds kliegs: "Bet taču Svētajos Rakstos eņģelis atnāca pie svētā Jāzepa sapņi!" un ar uzvarētāja skatienu paskatīsies apkārt.

Tā nav nekāda problēma, jo pie sv. Jāzepa atnāca eņģelis. Kāda ir eņģeļa daba? Viņš ir gars. Tāpēc viņš ir persona. Cilvēks arī ir persona, jo viņam ir taču garīgā dvēsele. Personas var satikties tikai un vienīgi gara līmenī, konkrēti patiesības līmenī. Tad, es ceru, ka jau viss ir skaidrs - eņģelis nav sapnis, viņš ir persona. Tad ja divas personas satikās, satikās patiesībā, un viens otru neuzskatīs par sapni. Kas būtu, ja būtu tieši pretēji? Šo jautājumu atstāšu tiem, kuri par neko negrib pieņemt patiesību.

Un tagad gari...

Kāds teica: "Pa manu dzīvokli kāds staigā, kaut gan tur neviena nav. Ko darīt?"

Atbildei būs trīs elementi. Pirmais: ir tādi rēti gadījumi, kad Dievs atļauj kādai dvēselei, kura ir šķīstītavā, parādīties šeit virs zemes, piemēram, tā kā šis cilvēks izskatījās. Un tā, lai būtu konkrēti: kādā pilsētas bibliotēkā darbiniece redzēja kapucīnu tēvu, kas meklēja kādu grāmatu. Viņa nebrīnījās, jo netālu ir kapucīnu klosteris. Bet ieraudzīja, ka šis tēvs atstāja izvilktu no plaukta vienu grāmatu, bet pats laikam aizgāja. Tad kundze paņēma grāmatu un ieraudzīja kādu lapiņu, kas ir iekšā. Uz lapiņas bija uzrakstīti sv. Mises nodomi. Viņa saprata, ka tā ir nopietna lieta un vistuvākajā laikā aiznesa šo lapiņu uz klosteri. Tur viņai pajautāja, kā saucas šis tēvs, kuram vajadzētu atdot šo lapiņu? Sieviete nezināja, bet kad ļoti precīzi aprakstīja viņa izskatu, brālis kapucīns teica, ka šis tēvs jau nomira pirms pāris gadiem. Brāļi kapucīni pateicās šai kundzei un tuvākajās dienās celebrēja svētās Mises šajos nodomos, kuri bija uzrakstīti uz lapiņas. Laikam tēvs līdz nāvei nepaspēja svinēt šīs sv. Mises, jo lapiņa pazuda - vienkārši viņš to ielika šajā grāmatā no bibliotēkas. Un labais Dievs tā atrisināja šo problēmu.

Citreiz arī kāds brālis atnāca un lūdza rožukroni. Tad ja ir tādas vai līdzīgas situācijas - tad ir jālūdzas - līdzīgi kā ar šiem sapņiem (kaut gan cita lieta). Vai piemēram kāds staigā - jālūdzas par dvēselēm šķīstītavā, pat konkrēti par šo dvēseli, pat ja ir šaubas - lūgšana vienmēr nesīs labus augļus.

Otrais elements - ļoti vienkāršs bet vissvarīgākais: cilvēkam pašam ir jādzīvo Dieva žēlastības stāvoklī, tas nozīmē - bez smagiem grēkiem, un tie, kuri iet uz baznīcu, zina kā to sasniegt un kā palikt šajā stāvoklī.

Trešais elements - labi būtu katru gadu vienkārši pasvētīt māju vai dzīvokli, palūgties kopā ar priesteri, parunāt un uzdot vēl citus jautājumus, pie garšīgas tējas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru