ceturtdiena, 2015. gada 19. marts

Svēto Baznīca
    Šodien septiņos no rīta zvanīja man, ka vajag pie slima braukt. Pēc stundas kāds atbrauca pakaļ, es paņēmu Vissvētāko Sakramentu un devamies ceļā. Pēc visām lūgšanām mani aizveda atpakaļ. Un pēc kāda laiciņa vajadzēja man iet jau uz baznīcu.
    Šodien svētā Jāzepa lieli svētki. Tāpēc bija vairāk cilvēku, daudzas reizes vairāk, nekā darba dienās. Arī gara rinda pie grēksūdzes. Tas ir šis liels priestera prieks, kad daudz cilvēku iet pie grēksūdzes. Jo tajā parādas Dieva uzvara, Jēzus uzvara pār grēkiem, Jēzus Krusta un Mīlestības pagodināšana cilvēku dzīvē.
    Gandrīz visi, vismaz vairākumā, atnāca un atbrauca tie, kuriem šeit virs zemes palika dzīvot mazāk, nekā līdz šim dzīvoja. Protams neviens no mums nezina, cik mums palika virs zemes dzīvot. Bet tik un tā vislabāk būt gatavam vienmēr satikties ar Dievu. Cik jaunie to saprot, tā ir pavisam cita lieta. Bet pat ja nesaprot, tad ir svarīgs, cik daudz grib palīdzēt veciem cilvēkiem un atvest viņus uz baznīcu.
    Pēc tam vēl bija Liepna.
    Pēc Liepnas klosteris (bijušais). Labi ka tur notiek svētā Mise, jo daudziem ir tuvāk. Un otrkārt, tie kuri strādā, var paspēt uz sv. Misi.
    Pēc Mises zvans. Šis cilvēks, pie kura es braucu no paša rīta, jau aizgājis mūžībā. Mēs pateicāmies Dievam un es pateicos šai ģimenei, ka pasauca priesteri. Un tagad mūsu nomirušais brālis, kas atstājis savu miesu šeit virs zemes, devas ceļā ar savu dvēseli mūžīgajā dzīvē uz Debesu Valstību, pie Dieva, Kas mūs tik ļoti mīl un ir tik tuvu, ka ir gatavs cilvēkam dot sevi pašu svētajā Komūnijā, ja tikai cilvēks grib iet ar Dievu uz turieni, kur kopā ar Jēzu dzīvo svētie un svētās.
    Labi, labi, par veciem nav ko uztraukties. Viņi lūdzas, iet pie grēksūdzes un uz sv. Misi, ja veselība atļauj. Viņi dzīvoja lielos ciemos, strādāja un lūdzās ar saviem vecākiem un vecvecākiem, un ar viņiem pavadīja gandrīz visu laiku. Bija un palika brīvi. Bērns baznīcā, bērns sv. Misē, bērns pie grēksūdzes, bērns ar ģimeni - tas ir projekts un dāvana (nevis kredīts) uz mūžību, ar mūžīgo garantiju. Dot pestīšanu katram cilvēkam, kas gribēs to pieņemt - tas ir Baznīcas uzdevums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru