ceturtdiena, 2017. gada 28. septembris

Svētceļojuma uz Aglonu daži augļi.

Šodien sv. Alberta Lielā draudzē bija skaists vakars. Plkst. 18:00 svēto Misi vadīja tēvs Krišjānis, prāvests. Es arī biju koncelebrā. Viena no sprediķa domām bija tāda, ka cilvēkiem draudzē jārūpējas par savu baznīcu, gan par ēku, gan par dzīvo Baznīcu. Katram atradīsies kāds darbs un pienākums, jo tādu darbu un pienākumu sv. Alberta draudzē un baznīcā ir 1001, kā teica t. Krišjānis.

  1. Pēc sv. Mises bija svētku otrā daļa, jo gan svētajā Misē, gan pēc Mises sapulcinājās šā gada svētceļojuma dalībnieki. Un tas jau bija pirmais un visskaistākais auglis. Bet citi augļi arī bija skaisti.
  2. Nākamais auglis - labi sagatavots galds, tas nozīmē vakariņas. Un bija tā, kā ceļā uz Aglonu: visiem pietiktu un daudz palika pāri.
  3. Trešais auglis - visas saplānotas uzrunas tika pateiktas.
  4. Ceturtais auglis - skaisti sagatavotas fotogrāfijas un filmiņas no svētceļojuma, kuras skatījāmies ar projektora un ekrana palīdzību.
  5. Piektais auglis - aicinajums uz kādu konkrēto un vajadzīgo lūgšanas grupu, kura satiekas slimnīcā.
  6. Sestais auglis - lūgšana par brāļiem kapucīniem un māsām dvēselēm šķīstītavā palīdzētājām Rīgas sv. Alberta draudzē un Olainē.
  7. Septītais auglis - nākamajā gadā būs Ērikam 20. gadi svētceļojumā un jau tagad jādomā un jalūdzas šajā nodomā.
  8. Astotais auglis - bija daži bērni - svētceļojuma dalībnieki - un ienesa daudz prieka.
  9. Devītais auglis - mēs daudz atcēramies no svētceļojuma, jo uz visiem jautājumiem speciālā konkursā mēs zinājām atbildes.
  10. Un šeit ir visi citi redzami un neredzami augļi, kas aicina mūs uz katru lūgšanu, bet sevīšķi uz pateicības lūgšanu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru