sestdiena, 2017. gada 23. septembris

Franciskāņisms un kapucīnisms nav moderni.

Varbūt es maldos, bet vai mūsdienu moderns "garīgums" nav končas, konfektes un citi saldumi? Ahā, un vēl "svētais miers", kā kādreiz rakstīju. Un vēl labsajūta.
Jo cilvēks, barots ar tādām dārgām lietām, garīgas dzīves vezumu vilkt laikam nevarēs, vai nē? Mēģinājums, ja kāds tev pateiks, ka tu esi mazais bērniņš garīgajā dzīvē, tad priecāsies, vai piekritīsi? Jā jā, sākumā, protams, vajadzētu pajautāt, par ko šis cilvēks runā, lai viņu saprastu.
Vai izturība lūgšanā un labos darbos, kad vienīgais atbalsts būtu Dievs, arī tādā nozīmē, ka nav ko gaidīt, ka kāds izdarīs to, kas man jāizdara, bet ar tādiem spēkiem, kādi cilvēkam ir šobrīd, jāmēģina izpildīt Dieva griba - pilnīgi.
Ahā, nav tev spēka? Ļoti labi, vēlreiz atkārtošu: ar tādiem spēkiem, kādi cilvēkam ir šobrīd, jāmēģina izpildīt Dieva griba - pilnīgi. Jāmācās pildīt Dieva griba, arī jāmācās, ka šī diena ir vislabākais laiks, lai pildītu Dieva gribu.
Nākama lieta: labi labi, Dieva griba, bet kas tas ir, man nav pieredzes, es arī maldos, tad kā atrast Dieva gribu? Brīnišķīgi, ja kāds grib droši uzzināt, kāda ir Dieva griba, lai īsi palūdzas un iet pie sava prāvesta, un uzdot jautājumu: "Kā es varu palīdzēt jums un draudzei?" Ļoti vienkārši cilvēks uzzinās Dieva gribu savā dzīvē un varēs to pildīt.
Nav ko bīties, tā nebūs mistika uzreiz, bet arī tās nebūs končas. Un varbūt tad, kad tu runāsi ar savu prāvestu, tu nesaņemsi kādu dāvanu no Dieva, piemēram mūsu Kunga Ciešanu instrumenti neierakstīsies tavā sirdī fiziskā veidā un prāvests nepavēlēs: "uzzīmē tavu sirdi ar visām šīm naglām, šķēpu, amuru, īzapu, ērkšķu kroni". Svētā klostermāsa, mūķene kapucīne Veronika Džuljāni saņēma no Dieva tādas dāvanas, sv. Francisks un sv. tēvs Pio - stigmatus. Jāpagaida. Vajag sākt ar baznīcas grīdas mazgāšanu. Ja ticīgais cilvēks nedarīsi tādus vai līdzīgus darbus, viņa "garīgums" būs končas un konfektes.
Jāiepazinās ar baznīcas grīdu, lai tā ir vislabāk pazīstams baznīcas elements. Citas lietas sekos līdzī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru