ceturtdiena, 2015. gada 22. janvāris

Šrilanka un Filipini
    Pagājušajā gada augustā svētais Tēvs apmeklēja Dienvidkoreju. Bet jau šogad svētceļoja uz citām Āzijas valstīm: uz Šrilanku u Filipiniem. Trešdienas ģenerālajā audiencē Pāvests pasvītroja to, ka varēja ar prieku satikties ar katoļu kopienām, kuras dod vērtīgo liecību Jēzum Kristum.
   -Svētceļojuma mērķis bija stiprināt katoļus ticībā un misijā. Es viņus aicināju ienest savu daļu sabiedrību labumā. Es arī aicināju visus uz mieru, uz vienotību, pieveršot sevišķo uzmanību ģimenei un jauniešiem. Mana svētceļojuma kulminācijas brīdis bija pr. Jāzepa Vazas kanonizācija. Vajašanās laikā viņš bieži dalīja sakramentus katoļiem. Bet galvenokārt palīdzēja trūcīgiem neredzēdams nekādu šķēršļu saistīto ar reliģiju vai klasi sabiedrībā. Viņa piemērs arī šodien iedvesmo Baznīcu Šrilankā... 
    Šrilanka ir zeme ar neparasti skaisto dabu, bet tās iedzīvotāji mēģina atjaunot vienotību pēc gara un dramatiska iekšēja konflikta... Es pasvītroju arī dialoga un cilvēka personas cieņas goda nozīmi.
    No Šrilankas es devos uz Filipiniem, kur Baznīca gatavojas svinēt Evaņģēlija sludināšanas sākumus. Tā ir vissvarīgākā katoļu valsts Āzijā, bet filipinieši ir labi zinami no savas ticības, dievbijības arī aiz valsts robežām. Dažas reizes Francisks pasvītroja nemitīgo Evaņģēlija auglību uz vēlmi būvēt sabiedrību, kur ir cieņas vieta katram. Galvenais mērķis bija satikties ar ģimenēm, kuras izdzīvoja taifunu "Yolanda"... Arī pateicos visiem cilvēkiem no visas pasaules, kuri atbildēja uz vietējo iedzīvotāju vajadzībām.
    Tālāk Pāvests teica, ka varēja redzēt Jēzus Kristus krusta zīmi cilvēku mīlestībā.
    Vissvarīgākas bija tikšanās ar ģimenēm un jauniešiem. -Veselām ģimenēm ir liela nozīme sabiedrīskajā dzīvē. Pāvests pieminēja svēto Jāzepu, kas sargāja Bērnu Jēzu (Filipinos ir ļoti liela Bērna Jēzus godināšana).
    Francisks pasvītroja arī, ka nabadzības iemesls ir ekonomiska sistēma, kkuras dievs ir nauda. Naudai ir pirmā vieta. Nabadzības iemesls NAV tas, ka ir daudzbērnu ģimenes, bet ka nav cieņas pret cilvēkiem. Vajag sargāt ģimeni pret otro kolonizāciju un vajag liecināt parģimenes daiļumu Dieva plānā. Vajag runāt, cik skaistā un brīnišķīga ir ģimene.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru