sestdiena, 2014. gada 22. novembris

Oblātes un Baznīca
    Tuvojas Adventa laiks, tāpēc draudžu baznīcās ticīgie ļaudis jautās pēc oblātēm. Parasti tās ir ieliktās kādos iepakojumos vai aploksnēs, uz kurām ir uzzīmēta Betlēmīte vai kādi Kristus Dzimšanas svētku simboli. Priecīgus Kristus dzimšanas svētkus! - tādi vai līdzīgie novēlējumi atgādina par vajadzīgo garīgo sagatavošanu svētkiem, lai būtu patiesi priecīgie. Dažreiz tur ir arī kāda lūgšana, kuru skaita Ziemassvētku vigilijas vakariņās. 
    Notiek, ka dažus gadus pēc kārtas ir tādi paši iepakojumi dažās draudzēs, jo lai tie būtu skaistie un profesjonālie, un arī lētie nevar drukāt mazā skaitā. Personīgi man patīk tāds iepakojums, uz kura ir izdrukāta mazā skaistā Betlēmīte. Varbūt ne vienmēr izdosies sagatavot tādu iepakojumu, kas patiktu visiem. Bet jārūpējas par to, lai viss, kas ir saistīts ar Kristus Dzimšanas svētkiem, būtu skaists un lai palīdzētu ievest svētku noslēpumā, vismaz kādā daļā. Nav jēgas drukāt iepakojumus, uz kuriem ir kādas eglītes vai zaičiki. Es atcēros, ka gāju svētku laikā pa dažiem dzīvokļiem un kas bija zem eglītēm? Zaičiki! Nākamajā gadā nopirku mazas Bērniņa Jēzus figuriņas (50 gab.) un Betlēmītes no kartona (200 gab.), lai cilvēkiem mājās būtu svētkos tieši tas, ko vajag.
    Oblātu iepakošana ir arī iespēja labām garīgām sarunām. Piemēram šogad man ļoti ļoti palīdz trīs māsas no Rīgas sv. Alberta draudzes. Un es brīnos, cik dārga Dievam ir Viļakas draudze, ja sūta cilvēkus no visas Latvijas (ne tikai). kuri ar prieku šeit pakalpos. Tādā veidā Jēzus mums rāda, cik svarīgas ir draudzes un arī mazās kopienas un lūgšanu grupas, starp kurām ir līdzdarbošanās un tas liecina, ka Baznīca ir vispārēja, katoliskā, un nekad nav nekādu konfliktu iemesls vai avots, bet mīlestības un vienotības, un brālības vieta. Trauslās oblātes un sarunas pie tām par to liecina. Tas ir kā ievads tam, ka pie vigilijas galda lauzīsim tās, lūgsim piedošanu un novēlēsim viens otram daudz Dieva žēlastību jaunajā gadā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru