trešdiena, 2014. gada 19. novembris

Kā Dievs ir Dievs?
    Šodien biju Rēzeknē pēc oblatēm (koļadas). Atpakaļceļā paņēmu uz autostopu kādu veco vīrieti. Ziniet, viņš nerunāja par politiķiem, par to, cik ir slikti, nerunāja, ka nav naudas vai autobusa un viņam jābrauc uz veikalu ar autostopu. Viņš nerunāja par veselību un slimībām, nerunāja, cik skaista ir Rēzekne un cik ir laimīgs, ka uzbūvēja GARSu. Viņš nerunāja, ka nav spēka, lai apstrādātu zemi. Nē, par tādām lietām viņš nerunāja.
    -Es redzu, ka Jūs esat ticīgs cilvēks. - Viņš ieraudzīja, ka es pārkrustījos. Un turpināja: Es esmu daļēji ticīgs, daļēji neticīgs.
    -Tad uz kādām lietām - es pajautāju - Jūs ticāt un uz kādām Jūs neticāt?
    -Es dzirdēju - runāja večuks - ka ebrejiem bija leģendes par Mesiju. Ka atnāks Mesija. Un dzirdēju, ka viņš esot atnācis. Bet nesaprotu, kā tas notiktu, jo taču viņš ir Dievs. Kā pavisam Dievs ir Dievs? Kā Dievs ir Dievs?
    Tagad es sāku viņam stāstīt par Bībeli, par Veco un Jauno Derību, ka tā esot Dieva stāsts par sevi un pasauli. Tā ir Dieva vēstule mums, Viņa bērniem, tā ir Dieva Atklāsme. Un tā es viņam stāstīju par dažādām ticības lietām, par sirdsapziņu, par patiesību.
    Tā ātri atnāca laiks atvadīties, atvadīties no cilvēka Abrahāma gados, kam galvēnā problēma dzīvē palika domāt par šo vislielāko noslēpumu: Kā Dievs ir Dievs?
    Apkārt pasaulē cīnās lielvalstīs un mazās valstis, cilvēkus baro ar propagandi, būvē sev pieminēkļus, veido kultūru lielās jaunās ēkās, atņem īpašumus, cilvēks pārvērtas nomadā un meklē sev un ģimenei dzīves vietu tā, kā Abrahāma laikos. Bet tad pie Abrahāma atnāca Dievs, patiess Dievs, un Abrahāms ieticēja Dievam un kļuva taisnīgs. Apkārt cilvēki un tautas taisīja sev dievekļus. Bet pie Abrahāma atnāca šis viens vienīgais, patiess Dievs.
    Mums ir Abrahāma ticība un dzīvojam no ticības, ja tikai darbi par to liecina. Tāpēc lūgsim Svēto Garu, lai mēs tieši tā dzīvotu, nevis pēc miesas, bet pēc gara. Kā Dievs ir Dievs? - šeit virs zemes nekad nezināsim, jo tā ir patiesība un noslēpums, kurā dzīvosim visu mūžību.
    Kungs, lūdzu, nepaej garām, paliec šodien pie manis.

*  *  *
 Aicinu lūgties par misjonāriem visā pasaulē. Ja kāds no Jums gribētu vienu gadu lūgties katru dienu par konkrētu misjonāru (zinās viņa vārdu, uzvārdu un kurā valstī kalpo), lai man raksta uz epastu. Paldies!


Lūgšana par misionāriem

Slavēts esi Dievs,
par Tavu misionāru liecību.
Tu iedvesi viņu sirdīs apustulisko dedzību,
lai pametot uz visiem laikiem savu ģimeni un dzimteni
dotos uz nepazīstamu zemi 
sludināt Evanģēliju tiem, kurus uzskatīja par saviem brāļiem.
Slavēts esi Dievs,
par visām žēlastībām kādas izplūda pār tiem cilvēkiem,
caur viņu vārdiem, caur viņu rokām un piemēru.
Viņi veltīja savu dzīvi līdz beigām.
Liec Kungs, lai šī Baznīca,
apslacīta ar viņu sviedriem un asinīm, sasniedz briedumu.
Lai dzemdina daudz dēlu un meitu,
kas aizstātu tos, kuri jau aizgājuši no sīs pasaules.
Lai Tavs vārds tiktu pielūgts visā zemē.

Jānis Pāvils II

1 komentārs:

  1. Šodien vakarpusē kāda māsa Kristū skaisti stāstīja un liecināja par savu ticību uz Dievu. Tā ir dzīvā ticība, kas barojas ar Dieva vārdu, meklē vienotibu un kontaktu ar Dievu, un meklē Viņa gribu, lai pēc tam dzīvē mācītos to izpildīt. Ļoti skaists piemērs, kā cilvēks pieņem lēmumu (protāms Svētā Gara iedvesmots) padot savu dzīvi un sevi pašu Debesu Tēvam lielajā paļāvībā un pateicībā. Cilvēks nemēģina saprast Dieva noslēpumus, bet dzīvo Dievā, pieņem visu no Viņa un visu visskaistāk Viņam atdod.

    AtbildētDzēst