ceturtdiena, 2018. gada 1. marts

Lielais Gavēnis 16.

Lielais Gavēnis 16.

Jau pirms divām vai trijām dienām es atgriezos pie kāda darba. Pēc vairāk nekā viena mēneša laika es sāku tālāk labot kāda cilvēka tekstu. Bet palika vēl gandrīz 25%. Tad šis mēnesis bija pilnīgi aizņemts un arī es biju slims 4 nedēļas. Tagad jau labāk un es atgriezos pie vecās - pagājušā gada - tradicijas, staigāt ātri pa semināra parku, ar rožukroni.

Šodienas lasījumi pievērš manu uzmanību divās lietās. Pirmā, galvena: dzīvot vienotībā ar Dievu. Tikai tādā situācijā cilvēks nesīs labos augļus savā laikā - skaties: pirmais lasījums un psalms.

Otrā: kad jau cilvēks dzīvo vienotībā ar Dievu, tad var darīt mazos darbus. Cilvēks ir aicināts darīt mazos darbus katru dienu. Lāzars neiegāja Debesīs savu lielo darbu dēļ, bet ļoti mazo darbu dēļ, kuri tika izdarīti vienotībā ar Dievu. Lūk, ceļš uz Debesu Valstību.

Bagātnieks varbūt darīja lielas un brīnišķas lietas, bet tām nebija vērtības Dieva acīs, jo bagātnieks nebija vienots ar Dievu, ar citiem vārdiem sakot - bagātnieks nepildīja Dieva gribu.

Un arī šī diena bija piepildīta ar mazām lietām. Piemēram, kāda kundze sāka noviciātu kādā Baznīcas kustībā lajiem. Viņai ir vīrs un divi bērni, bet viņa jūt paaicinājumu vēl drusciņ vairāk kalpot Dievam - cik citi pienākumi un laiks atļaus. Bet šeit jau redzam Dieva darbu, Dievs darbojas viņas dvēselē, tāpēc viņa nolēma ieiet dziļāk formācijā. Lai Dievs viņai svētī.

Arī liels Dieva darbs un žēlastība ir piedalīties Vissvētākā Sakramenta Adorācijā, kas no mūsu puses prasa vienīgi laiku un mīlestību, un pateicību Dievam. Tad pateicība Dievam par šodienas vakara Adorāciju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru