sestdiena, 2018. gada 24. marts

Lielais Gavēnis 39. Pie brāļiem Olainē un Rīgā.

Lielais Gavēnis 39. Pie brāļiem Olainē un Rīgā.

Dzīve brāļu kopienā dod tik daudz prieka un spēku, ka pat doma par to, kā varbūt rakstīju, atbrīvoja vakar manu galvu no sāpēm. "Skatieties, cik ir labi dzīvot kopā ar brāļiem..." Pavisam šī diena man jau no paša rīta deva tika daudz prieka, ka es varu to saprast kā sevišķo Svētā Gara dāvanu. Taču viens no Svētā Gara augļiem ir prieks (skaties vēstule Galatiešiem 5. nod.).

Otrais elements, kas ir ļoti nozīmīgs, ir brāļu rūpes par līdzbrāļiem. Jā, jā, tā ir mīlestība, kuru varu pieredzēt nevis kādas funkcijas, darba, pienākumu vai biznesa dēļ, bet evaņģēliskās brālības dēļ. Tik dažādus cilvēkus vienā kopienā var apvienot tikai Jēzus, Kas deva aicinājumu.

Šodien Evaņģēlijā mēs lasījām par to, ka ļaundari nolēma Jēzu nogalināt. Bet viņi nevarēja saprast vienu lietu, kuras dēļ viņi būtu vislaimīgākie cilvēki pasaulē, sevišķi virspriesteri. Jo taču to, ko viņi atkārtoja katru gadu svētnīcā, un nevarēja sasniegt mērķi, Jēzus izpildīs - Viņš pats kā Mūžīgais un Augstais Priesteris upurēs Sevi kā pārluguma Upuri Debesu Tēvam un ieies jau nevis svētnīcā, kuru izdarīja cilvēku rokas, bet īstajā Svētnīcā, kura ir Debesīs (skaties: vēstule Ebrejiem).

Lūk, viņu neticība netraucēja Jēzum upurēt sevi par mūsu grēkiem un tādā veidā atvērt mums ceļu uz mūžīgo dzīvi Debesu Valstībā. Tagad mēs visi ticīgie lūdzamies, lai visi neticīgie atgrieztos un tādā veidā varētu dzīvot mūžīgi pie Dieva.

Rīt jau sāksies "Lielais Gavēnis 40.", it kā šī 40-dienu gavēņa visgarāka diena. Lai mums visiem šis laiks ir klusais laiks vienotībā ar Jēzu, Kas cieš aiz mīlestības uz mums, par mūsu grēkiem, mūsu pestīšanai. Izlūgsim sev un visai pasaulei lielo Dieva žēlsirdību.

Jēzu, es uzticos Tev!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru