sestdiena, 2018. gada 10. marts

Lielais Gavēnis 25.

Lielais Gavēnis 25.

Nāciet, atgriezīsimies pie Kunga! - mēs šodien lasām paravieša Oseja grāmatā - Viņš mūs savainoja, un Viņš arī dziedinās, Viņš mūs sasita, un Viņš arī aprūpēs.

Šajos vārdos protams nav vissvarīgākais tas, kā tie man uzrunā, jo es vienkārši guļu slims un šie vārdi ienes manā sirdī lielu prieku, bet svarīgs ir tas, ka Dievs realizē savus plānus neatkarīgi no cilvēku vājībām. Dievs dziedina palīdzējot cilvēkiem atgriezties. Bet ne tikai tas, jo Dievs grib atjaunot cilvēka dabu, kuru ievainoja grēks. Un Viņš zina, ka to izdarīs Dieva Dēls. Par šo notikumu piemin arī pravieša Oseja grāmata:

Viņš mūs atdzīvinās pēc divām dienām, trešajā dienā mūs piecels, un mēs dzīvosim Viņa priekšā.

Tā Vecajā Derībā Dievs sagatavo tautu, lai tā mīlētu Dievu un, kad atnāks laiks, lai tā mīlētu Dieva Dēla, Jēzus Kristus, Upuri, caur kuru mums nāk pestīšana. Tāpēc Dievs aicina uz šo mīlestību, kuru Viņš parādīs savā krustā sistā Dēlā:

Jo Es vēlos mīlestību, nevis kaujamo upuri un Dieva pazīšanu vairāk nekā dedzināmos upurus.

Mēs, kuri ejam pie grēksūdzes, labi zinam vārdus no šodienas Evaņģēlija:
Dievs, esi žēlīgs man, grēciniekam!

Tas, ko mēs varam Dievam upurēt, ir mūs satriekts gars un pazemīga sirds, kurus nesam, lai Dievs tos dziedinātu un piedotu mūsu grēkus. Mēs to daram, kā arī lūdzamies vienotībā ar Jēzu Kristu, lai ar katru domu, vārdu un darbu pateiktos Jēzum par Viņa Upuri, kas nes mums pestīšanu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru