svētdiena, 2018. gada 11. marts

Lielais Gavēnis 26. No tā, kas būtisks, caur praksi, uz sīkumiem.

Lielais Gavēnis 26. No tā, kas būtisks, caur praksi, uz sīkumiem.

Kad kādi brauca pie manis, kad es dzīvoju Viļakā, es parādīju viņiem viņu istabas, virtuvi un tualeti. Ja tie bija misionāri un atbrauca uz daudziem mēnešiem, tad es aicināju apstāigāt visu plebāniju, lai viņi zinātu kur un kas. Ar laiku viņi paši iemācījās un visu atrada, ko meklēja.

Līdzīgi ir ar cilvēku, kas grib iepazīties ar Dieva žēlsirdības godināšanu formās, kuras Jēzus atklāja svētajai Māsai Faustīnei, un kura to aprakstīja savā Dienasgrāmatā 1934.-1938. gados. Pat ja cilvēks visu izlasītu, kas atrodas mājas lapā veltītā Dieva žēlsirdības godināšanai http://uzticies-jezum.mozello.lv/, viņam būtu grūti to saprast un praktizēt.

Tāpēc tiem, kuri gribētu iedziļināties šajās lietās, es sagatavoju pagajušajā gadā palīdzību, ka pietiek nedaudz laika, lai īsi un drusciņ iepazīties ar Dieva žēlsirdības godināšanu http://uzticies-jezum.mozello.lv/maza-skola/. Tā būtu palīdzība, lai redzētu, kas ir būtisks, un no tā pārietu uz praksi: piem. "Ahā, es jau zinu, kas ir Dieva žēlsirdības stunda un tāpēc es sākšu to praktizēt katru dienu plkst. 15:00".

Tādā veidā cilvēks var jau praktizēt. Bet ar laiku tomēr pieaug vēlme, lai ieietu dziļāk, lai vairāk uzzinātu, tāpēc var palasīt par konkrētu Dieva žēlsirdības godināšanas veidu, piemēram šeit: http://uzticies-jezum.mozello.lv/zelsirdibas-godinasana/, kur ir aprakstīta gan būtība, gan pieci veidi.

Tā viss attīstās, bet vienmēr uz pamata, kurā ir divi elementi: paļāvība uz Dievu un žēlsirdības nostāja pret tuvākajiem.

Pēc dažām dienām es brakšu uz Dieva žēlsirdības rekolekcijām, kuras notiks Gulbenē http://gulbenes.rkd.lv/category/pazinojumi/. Ja Dievs dos, es arī būšu Siguldā 8. aprīlī, Dieva žēlsirdības svētkos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru