trešdiena, 2018. gada 28. februāris

Lielais Gavēnis 15.

Lielais Gavēnis 15.

Šodien jau Lielā Gavēņa 15. diena un katru dienu es mēģinu paskatīties uz dzīvi svētās Mises lasījumu Dieva vārda gaismā. Arī šodien jāieklausās ar pazemību vārdos, kurus mums dod Baznīca.

Pravietis Jeremijs tiek vajāts. Viņu vajā tie, kuri paļaujas uz sevi, uz savu spēku, arī uz savu (jā, jā) taisnību. Viņi aiztaisīja ciet savas ausis, lai neņemtu vērā to, ko pravietis runā, lai viņi nedzirdētu un lai neatgrieztos, un beidzot lai nepieņemtu pestīšanu. Šeit pravietis ir Jēzus figura.

Evaņģēlijā Jēzus atklāti runā par ciešanām, krustu un nāvi, kas Viņu gaidīs Jeruzalemē. Bet Apustuļi nesaprot. Cilvēks pats bez Dieva palīdzības nevar saprast krustu. Katrs, kurš grib ar saviem spēkiem saprast krustu, kurš paļaujas uz saviem spēkiem, cilvēku grupas spēkiem, valsts spēkiem, nevarēs saprast krustu. Kāpēc? Jo tāds cilvēks gribēs lietot krustu kā ieroci pret citiem cilvēkiem: 100% cilvēciskas taisnības + 0% žēlsirdības. Bet tā nedrīkst. Krusts ir pestīšanas zīme. Lai no krusta baidās ļaunie gari. Cilvēkiem tā ir pestīšanas zīme.

Šeit es atgādināšu vārdus, kurus Jēzus teica svētajai Māsai Faustīnei par Savu nāvi uz krusta plkst. 15:00:

Šajā stundā tika dota žēlastība visai pasaulei - žēlsirdība uzvarēja taisnīgumu (Dienasgrāmata 1572) (skaties: http://uzticies-jezum.mozello.lv/zelsirdibas-godinasana/zelsirdibas-stunda/ )

Dzīve vienotībā ar Jēzu dara brīnumu, ka mēs varam saukt: Saldais krusts! Pieņemt krustu ik brīdī ar mīlestību, nevis citus tiesāt lietojot krustu kā ieroci - lūk, tā ir sekošana Kristum.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru