ceturtdiena, 2015. gada 29. oktobris

Cilvēks slazdā
    Viens no piemēriem, kā nedrīkst braukt ar mašīnu, kad braucot 100 km stundā mainīt piekto ātrumu uz atpakaļ gaitu. Kas notiks, labāk nerunāt. Kad šoferis gribētu tā darīt, mašīna dos tādu skaņu, ka cilvēks ātri sapratīs savu kļūdu.
    Līdzīgi ir garīgajā dzīvē. Kad cilvēks ātri attālinājas no Dieva, dzīvojot smago grēku stāvoklī, tad mainīt uz reiz virzienu, uz reiz skriet atpakaļ, beidzas ar katastrofu. Situācijas "no dzīves", kā piem. agstāk minēta mašīna, ļoti labi saprotāmas, atspoguļojas garīgajā dzīvē, kur diemžēl nav saprotāmas.
    Piemēram vīrietis un sieviete dzīvo bez laulības sakramenta, tas nozīmē smagos grēkos, un ātri attālinājas no Dieva. Ļaunais gars "sargā" tādu situāciju, lai nekas nemainītos, jo tad viņam būs sagatavoti divi upuri. Bet cilvēki nolēma mainīt virzienu un pieņemt laulības sakramentu. Ja tam līdzi iet atgriešanās un tam ir veltīts laiks, kurā viņi paskatīsies uz savu dzīvi Baznīcas mācības gaismā, redzēs kļūdas un grēkus un viņiem tiks dota iespēja paskatīties uz savu dzīvi ar ticības acīm, iespēja satikties ar dzīvo Dievu, Kas ir Mīlestība, iespēja praktizēt ticību, saprast, kas ir laulības sakraments - no tā ļoti daudz var dot pirmslaulības kursi, arī iepriekš alfa kursi, tad jau ir kādi stiprākie pamati sākt jauno dzīvi kopā ar augšāmcelto Jēzu. Jaunā dzīve - dzīve Dievam, kalpošana Dievam, dzīve pēc Svētā Gara, nevis pēc miesas.
    Ja tomēr nav atgriešanās sirdī, tad tas var beigties ar kādu eksistenciālo "katastrofu", jo tāds modelis: "kalpošana velnam"-"spradziens"-"kalpošana Dievam" nestrādās, ja centrā nebūs atgriešanās. Cilvēki bieži var apvainot Dievu: "Mēs gribējām labi, salaulājāmies, un ātri katastrofa - naids un šķiršanās!" Nu nē, īstenībā kalpošana velnam tādā gadījumā nebeidzās. Bez atgriešanās, bez Dieva palīdzības iziet no šīs verdzības slazda cilvēkam nav pa spēkam, nav iespējams. Ja tu sāksi jau šodien labot savu dzīvi kopā ar Dievu, tad redzēsi, ka visu Dievs darīs, nevis tu. Tu tikai atļausi. Ja tev ir tāda problēma, tad atļauj Dievam to visu mainīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru