otrdiena, 2014. gada 16. septembris

Ha! Ha! Atdos tautai varu!
    Kad es šodien sāku kurināt krāsnī, kādā žurnālā (pat neatcēros, kas to atnesa) ieraudzīju lielo virsrakstu: Atdot varu tautai! Aha, tuvojās vēlēšanās un sākas cirks. Atdot varu tautai? Piedodiet, tīri smiekli. Vara ir tādas organizācijas rokās, kurai ir milzīgi lieli īpašumi, ieroči, kontaktu tīkls visā pasaulē un tā tālāk.
    Man patīk tāda (pirms pāris dienām atrasta internetā pie blogera Coryllus'a) diezgan interesanta valsts definīcija: valsts sākas tur, kur organizācija (skaties augšā) satiekas ar Romas Katoļu Baznīcu. Baznīca ir universālā organizācija, tās mācība ir no Dieva. Un tas dod garantīju, ka pilsoņi būs brīvi un viņu īpašumi būs īsti. Jā kāds runā: Atdot varu tautai!, tad ir naīvs, vai citas organizācijas pārstāvis. Vai trešā iespēja: smējas no mums (es ceru, ka tā nav).
    Nedomājiet, ka es par politiku runāju. Nē, es vienkārši kurināju krāsnī un laikam citiem kurinātājiem ir līdzīgas domas redzot tādus virsrakstus. Varbūt. Jo mana loma ir palīdzēt cilvēkiem manas draudzes teritorījā (galvenokārt katoļiem, bet ne tikai, īstenībā - visiem) atrast ceļu pie Patiesā Dieva. Bet sākumā palīdzēt atšķirt labo no ļaunā, jo ne vienmēr cilvēkiem to izdevas. Galvenais pretinieks un ienaidnieks ir ļoti čakls un prot ļoti komplicēt cilvēku dzīves ceļus. Un ja es iešu pie viena vai otrā cilvēka un runāšu par kļūdām, tad vai neapvainosies, vai jau negribēs redzēt priesteri un klausīties, ko viņš runā? Vai tā nav?
    Maģija, tā ir lielā problēma. Un maģiskā domāšana. Un maģiskie priekšmeti, kurus cilvēki neapzināti lieto, pērk, tur mājās uz plauktiem vai pie sienām. Un brīnās, ka pa māju kāds staigā. Man ir jautājums: Vai kāds zina, kas īstenībā ir maģija? Lai būtu veglāk, atbildiet sākumā uz šo jautajumu: Kas ir Baznīca, sakramenti, liturģija, lūgšana, svētbildes, krusts, dziedināšana, tikumiskā dzīve, Dieva un Baznīcas baušļi, svētie un svētīgie, Svētie Raksti? Kad tu padomāsi par šim lietām, par Dieva žēlsirdību, kura izpaužās caur Baznīcu, tad sapratīsi, ka katrs, kas tajā piedalās, tuvojas Dievam, pestīšanai un Debesu Valstībai. Un tagad klausies, maģija - tā ir demonu darbība, kurā izmanto cilvēkus, kuri atmet to, kas ir no Dieva, atmet visu, kas cilvēkus ved pie Dieva. Maģijā Dievbijības un Dieva godināšanās vietā ir maģiskie priekšmeti, rituāli un cilveki, kuri atdeva sevi demoniem uz mūžību. Es par to rakstu, jo pirms kāda laika vietā, kur cilvēki lūdzas, kāds pieskrūvēja maģisko priekšmetu. Es ceru, kā jau to ņēma nost. Jo nevar kalpot Jēzum un saukt ļaunus garus. Šeit ir vajadzīga nemitīga lūgšana, lai cilvēki atvērtu savas sirdis Dievam un atdotu Viņam sevi uz mūžību. Jo šeit virs zemes notiek īstā garīgā cīņa, kurā mēs neesam paši, ar mums ir Dievs, lūdzas par mums Dieva Māte Marija, visi Svētie un Svētās, palīdz mums svētie Ercenģeļi un Engeļi.
    Maģija ir saistīta ar varu un naudu. Mēs atcerāmies šo notikumu, kad svētais Pāvils iegāja kāda pilsēta un izmeta no zīlnieces zīlēšanas ļauno garu. Vai viņam par šo labo darbu pateicās? Nē, bet iemeta cietumā. Šī sieviete nopelnīto naudu katru dienu atdeva kādam bagātniekam un tagad viņš, kad zaudēja strādnieci, nolēma sūdzēt sv. Pāvilu. Lūk, šajā notikumā atklājas neredzamās hierarhijas: bagātnieks pats kalpo ļaunam garam un izmanto citus cilvēkus, kuros ir ļaunais gars. Varbūt bagātniekam pieder arī lielākais maģiskais tīkls: maģisko priekšmetu ražošana un pārdošana. Mēs zinām sv. Pāvila problēmas ar tādām lietām citā pilsētā. Lūgsimies, lai Jēzus Kristus mūs atbrīvotu no katra ļaunā gara darbības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru