sestdiena, 2015. gada 11. aprīlis

Ejiet un sludiniet - arī mūsu paaudzē.
    Nesen kādā evaņģēlizācijas pasakumā daži cilvēki teica, ka tic uz reinkarnāciju. Uz vārdiem, ka katoļu Baznīca netic tādām lietām, viņi tikai smaidīja. Tad kāds misionārs paņēma ticības apliecinājuma tekstu ("Es ticu uz Dievu...") un sāka to lēni lasīt. Kad pabeidza, pajautāja: "Kur šeit ir runa par kādu reinkarnāciju?" Reinkarnācijas piekritējiem jau nebija nekāda argumenta un arī smaids pazuda no sejas.
    Citā vietā kāda kundze apvainojās uz priesteri tikai tāpēc, ka viņš uzdeva jautājumu par laulības sakramentu. Priesteris gribēja labu, bet viņa gribēja visu laiku sevi apmaldīt, ka viss ir kārtībā un nevienam nedrīkst pieskarties viņas dzīvei.
    Ģimenei jābūt stiprai Dievā. Tāpēc ir labi, ja ģimenes var sadraudzēties Dievā. Tas nozīmē, ka ne tikai padzert kopā tēju, bet palīdzēt viena otrai būt tuvāk Dievam, Dieva baušļiem, Baznīcai. Jo šeit darbojas tā sauktais "spoguļa efekts". Kāds stāsta par savu dzīvi, bet citi, kuri dzīvo līdzīgos apstākļos, redz tā kā sevi ar savām problēmām un mācās pēc citu piemēra tikt galā ar tām. Nekad nav žēl sākt tādu ceļu kopā ar dažām ģimenēm, jo kopā mēs esam stiprāki un viens otram cenšamies dot vislabāko ticības piemēru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru