sestdiena, 2017. gada 5. augusts

Svētceļojuma pirmā diena.

Mēs, Rīgas svētā Alberta draudzes svētceļnieku grupa sasniedzām šodien Zilupi. Jau otro reizi sākām svētceļojumu ar braucienu ar vilcienu, šoreiz tie bija kādi 300 km. Līdz Rīgai ir 300 km., līdz Maskavai 600 km..
Viena no dalībniecēm, Andželika, kura pirmo reizi iet svētceļojumā, teica: "Es neticu, ka es esmu šeit". Vairāk vai mazāk mēs visi varētu parakstīties zem šiem vārdiem. Jo katram vajadzēja atstāt ģimeni, vai draugus, vai darbu, vai citus plānus, lai ietu uz Aglonu. Šie vārdi atklāj nevis neticību, bet ticību uz Dievu. Mēs Dievam veltam laiku, lai ieklausītos Viņa vārdā kopā ar brāļiem un māsām Kristū, lai Viņu pieņemtu sv. Komūnijā, lai Baznīcas priekšā pateiktu Dievam "jāvārdu": Kungs, es tic tam, ko Tu esi atklājis, stiprini manu ticību ikdienā.
Es domāju, ka ceļš vilcienā bija ļoti evaņģēlizācijas garā, jo skaistas dziesmas, klusas un priecīgas sarunas ienesa mīlestības civilizācijas realitāti, Svētā Gara darbību.
Ka ši diena būs neparasta, mūs pārliecināja jau rīta sv. Mise, kuru celebrēja trīs priesteri: prāvests t. Krišjānis, t. Staņislavs un vēl viens tēvs no Polijas no redemptoristu kongregācijas, kura evaņģēlizē caur radio, televiziju, augstskolu, presi un garīgo literatūru. Tā bija kā zīme tam, ka visi mūsu vārdi un darbi ir vajadzīgi pasaulei, lai tā redzētu mūsos Dieva Dēlu Jēzu Kristu. 
Kungs, pārveido mūs tā, lai mēs staigātu Tavā gaismā!
Liels paldies kontrolieru kungiem vilcienā par visu palīdzību un mūsu samniekiem Zilupē, tehnikumā. Lai Dievs svētī arī Zilupes draudzi, jo šodien apmeklējām kapelu, kur rīt būs sv. Mise.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru