pirmdiena, 2017. gada 7. augusts

Svētceļojuma 3. diena

Katru dienu Dievs rūpējas par mums un viena no tā zīmēm ir ikdienišķs lietus, kurš mazgā mūsu mašīnas. Arī vakar vakarā stipri lija, bet tas mums netraucēja, jo mēs jau bijām Pasienes skolā, kur mūs laipni uzņēma. Liels paldies Jums!
Kad cilvēks iet svētceļojumā, tad atklāj to pakāpeniski. Piemēram man sākās svētceļojuma sevišķs atribūts - gulēšana uz grīdas. Viss normāli, tā, kā vajadzētu būt. Kāda ir svētceļnieka atbilde? Pateicība Dievam.
Šodien pievienojās nākamie elementi jeb atribūti. Pirmais tā ir svētā Mise kopā ar "Radio Marija Latvijā", kam bija gan ticības liecības nozīme, gan evaņģēlizācijas iespēja. Un otrais evaņģēlizācija ceļā - cilvēku satikam maz, bet caur "Radio Marija Latvijā" klātbūtni brīnišķīga priestera Pētera Skudras personā mēs varējām lūgties kopā ar klausītājiem un stāstīt par to, kā mums iet, kādos nodomos mēs lūdzamies un pateikt kādas interesantas lietas, es ceru, intervijās. Es piemēram pasvītroju to, ka svētceļojumā ir divu kategoriju cilvēki: tie, kuri iet uz Aglonu, un tie, kuri dažādu iemeslu dēļ palika mājās. Mēs lūdzamies viens, bet kad atgriezīsimies mājās, no mums prasīs liecību - piemēram, kā svētceļojums attīstīja mūsu ticību, cerību un mīlestību. Un vajadzēs liecināt - ar prieku. Bet tad mēs pateiksim:  parādiet mūsu lūgšanu augļus savā dzīvē. Tad lūk, ne tikai tiem, kuri iet, jāmaina savā dzīvē, bet arī tiem, kuri saņem mūsu lūgšanu augļus.
Un vēl viens svētceļojuma elements - nogurums. Pēdējus 4 kilometrus es negāju, bet braucu ar mašīnu kā pasažieris. Jāatpūšas, lai rīt - vai no rīta, vai pēcpusdienās, ietu ar grupu tālāk.
Man šodien bija katehēze par Dieva žēlsirdību. Materiālus tai var atrast mājās lapā:
uzticies-jezum.mozello.lv
Vēlreiz liels paldies Pasienes draudzes Prāvestam Jānim un visiem iedzīvotājiem par viesmīlību un iespēju svinēt sv. Misi skaistajā baznīcā Pasienē. Un liels paldies nākamas skolas saimniekiem jaunā nakšņošanas vietā, jo rīt būs sv. Mise Istras baznīcā.
Es aicinu visus Cien. Lasītājus dzīvot un lūgties ar paļāvību uz Dievu un darīt žēlsirdības darbus saviem tuvākajiem visu mūžu, jo visa dzīve ir svētceļojums pie Dieva.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru