otrdiena, 2017. gada 8. augusts

Svētceļojuma 4. diena

Es tagad atrodos neparastā vietā, kur ir kādas īpašas lietas. Bet par to būs tālāk.
Šodien man ir arī neparasta diena, jo es negāju, bet vienkārši atpūtos.
Sākumā - lielas pateicības Istras skolas saimniekiem, kuri mūs uzņēma un mums bija iespēja padzīvot skolā kalna virsotnē, kura pakājē mirdzēja saulē ezers. Bet blakus skolai atrodas Romas katoļu baznīca, kura ir gan veca, gan jauna. Veca - jo celtniecības darbi sākušies 1933. gadā un 1939. gadā bīskaps Boļeslavs Sloskāns pasvētīja šo jaunbūvēto, bet nepabeigto, baznīcu. Padomju laikos iekšā bija gan zirgu stalles, gan kādu laiku sporta zālē. Cien. Annas kundze no Istras draudzes mums stāstīja arī to, ka tikai 1990. gadā viņa ar citiem katoļiem sāka kārtot baznīcas navu, sākumā tikai prezbiteriju, un tur lūgties. Pēc kāda laika tika svinētas pirmas sv. Mises. 2007. gadā bīskaps Jānis Bulis konsekrēja Istras baznīcu. Tad liela pateicība Annas kundzei, ka atvēra baznīcu gan vakar vakarā, lai mums būtu Vissvētākā Sakramenta adorācija plkst.20.00-21.00, gan šodien, lai svinētu sv. Misi svētā Dominika piemiņas dienā. Un sevišķs paddies Prāvestam pr. Artūram.
Tā jau bija ceturta diena, kad sv. Dominiks mums atgādina par saviem brāļiem, kuri strādāja un kalpoja Latgalē XVII-XIX gadsimtos.
Sprediķī es pieminēju draudzību starp dominikāniem un franciskāņiem un, ja Dievs dos, tad šodien vēl satiksim dominikānu svētceļnieku grupu. Un brīnumani tā arī notika Šķaunē.
Tad šobrīd mēs esam Šķaunē, jo mūs laipni uzņēma Tautas Nama saimnieki. Liels paldies.
Es sēžu pie galda, bet apkārt visdažādākie priekšmeti vajadzīgi, lai ražotu audumus no liniem, kā piem. vērpjamais ratiņš, stelles un citi.
Šodien mēs satikam Šķaunē grupu no Valmieras, tad rīt, Landskoronas baznīcā, visas trīs grupas svinēs svēto Misi. Liels paldies Prāvestam pr. Aivaram par skaisto stāstu par baznīcu (190 gadi!) un par sarunu par Dieva žēlsirdību.
Ahā, vēl viena lieta. Svētās Māsas Faustīnes Kovaļskas divas fotogrāfijas, kuras saņēma vakar katrs svētceļniek, šodien svētajā Misē tika pasvētītas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru