svētdiena, 2017. gada 6. augusts

Svētceļojuma 2. diena

Šodien visi svētceļnieki bija jau no paša rīta iegrimuši dziļās pārdomās, svētajās pārdomās, un šis sevišķs klusums bija kā pierādījums tam, ka visi nopietni ņem vērā to, ka svētceļojums ir dāvana no Dieva un Dieva laiks.
Nevar pat īsi nerakstīt par pateicību gan Dievam, gan Zilupes draudzes prāvestam pr. Jānim Kupčam un tās iedzīvotājiem, un mūsu saimniekiem skolā. Mēs par viņiem lūdzamies sv. Misē un no visām sirdīm dziedājām Dievam par godu - gan skaistajā kapelā, gan ceļā uz Pasieni.
Un vēl brīnums, Dieva mīlestības brīnums, kas ir laikam pierasts dievbijīgiem cilvēkiem Zilupē, jo pēc sv. Mises kopā ar Prāvestu mūs uzaicināja uz brokastīm, un, kā atklājās, Prāvests ļoti skaisti mums stāstīja par vēsturi. Un beigās, mums bija prieks redzēt jaunu baznīcu iekšā; vēl notiek darbi, bet mēs ceram, ka tā būs ļoti skaista Jēzus Sirds baznīca. Mēs tikam uzaicināti uz gaidīto baznīcas pasvētīšanu, kura notiks varbūt jau nākamajā gadā.
Sākās jau normāli, svētceļniekiem piemēroti, ceļi, tas nozīmē, ka ne tikai asfalts, bet arī neatkārtojāmie lauku un mežu ceļiņi, kuras bieži šķērso stirnu un citu dzīvnieku pēdas. Grupa turas kopā, jo mums vienkārši labi kopā būt, iet, lūgties, izpildīt dežurus un citus pienākumus. Sevišķi liels paldies visiem brInišķīgiem un brīnišķīgām virtuves kalpotājiem un kalpotājām, kuras gatavo bezgalīgi (bet protams šīs dzīves virs zemes proporcijās un robežās) garšīgas maltītes.
Pat latvāņi, kurus redzējām augam pie ceļa, mums netraucēja uzklausīties br. Jāņa katehēzi par svētceļojumu jēgu un vēsturi, kā arī otro daļu par sv. rožukroni. Ceļā tika nodziedāts Dieva žēlsirdības kronītis, kurā, pēc mana lūguma, tika mainīti daži vārdi, lai būtu labs un precīzs tulkojums.
Kad atnācām spēku un prieka pilni Pasienē, un atradām skaisto skolu, kura mūs uzņēma, tad devamies uz Pasienes pērli - Romas katoļu baznīcu. Par šo baznīcu skaisti mums pastāstīja Alise un  vēlāk drusciņ mēģinājām saprast, kādi svētie tika uzgleznoti uz svētbildēm un kādu svēto figuras atrodas uz altāriem. Un, ziniet, gāja mums ļoti labi.
Mēs ātri iegājām liturģiskajā dzīvē un izpaužas, starp citiem, arī caur to, ka arvien līdzīgi kapucīniem mūsu formācijas klosteros mēs mierīgi un vienā ritmā skaitam breviāru.
Rīt visu dienu iet kopā ar mums Radio Marija Latvijā, tāpēc aicinam visus uz sv. Misi, kura tiks svinēta Pasienes pēcdominikāņu baznīcā.
Ceļā un svētajā Misē, un visās citās lūgšanās, mēs lūdzamies par Jums, dārgie lasītāji, par Prāvestu t. Krišjāni, sv. Alberta draudzi, Olaines draudzi, tēviem kapucīniem, mūsu visām draudzēm un ģimenēm, par slimiem. Un pateicamies Jums par jūsu lūgšanām mūsu nodomā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru