otrdiena, 2015. gada 18. augusts

Kad tu brauksi ciemos...
    Kad tu brauksi ciemos, neaizmirsti par Dievu - to šī bloga lasītājiem pat nevajag atgadināt. Tāpēc es to nerakstu, lai atgadinātu, bet lai akcentētu. Jo daudzas reizes cilvēks nepilda savus reliģiskus pienākumus, arī tos zem smaga grēka (piem. neiet uz svētdienas svēto Misi), tikai tāpēc, ka "atbrauca ciemiņi".
    Lūk kādā pilsētā tuvojās sv. Mise. Un atnāca kāds cilvēks, priesteris ar viņu parunāja, pēc tam bija grēksūdze, šis cilvēks palūdzās un... izgāja. Sv. Mise kāvējās, jo citi viņu meklēja, bet neatrada. Laikam viņš ar ciemiņiem staigāja svētdien pa veikaliem un vēl gribēja viņiem parādīt baznīcu. Tāpēc šī tikšanās ar priesteri, "neplānota" grēksūdze un... atkal pie ciemiņiem, bet diemžēl bez svētdienas sv. Mises. Ja ir šī svētā Mise, tad ir vissvarīgākais. Ja svētdienas sv. Mise izlaista, tad cilvēks neiet pretī augšāmceltam Jēzum Kristum, vēl nesatikās ar dzīvo Jēzu, vēl citur meklē savu dzīvi.
    Vai nebūtu labi un skaisti, ja ciemiņi vestu saimniekus uz baznīcu? Braukšu pie tevis, ja svētdien brauksim un svēto Misi. Es gribu braukt pie tevis, bet daudz vairāk gribu iet pretī Jēzum, Kas svētdien augšāmcēlās. Grill? - Labi, bet pēc sv. Mises.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru