ceturtdiena, 2017. gada 29. jūnijs

Tuvojas svētceļojums uz Aglonu.

Inese man atsūtīja šā gada svētceļojuma uz Aglonu moto "Nāciet, staigāsim Kunga gaismā!" (Is 2,5).
Pravietis Isajs ir saukts par Vecās Derības evaņģēlistu. Un kad mēs lasām Jaunās Derības Evaņģēlijus, tad redzam, ka jau no paša sākuma ir citāti no pravieša Isaja grāmatas. Piemēram, kad Jēzus sāka savu publisko darbību, tad Nazaretes sinagogā lasa: "Dieva Gars ir pār Mani, jo Mani svaidīja un Mani sūtīja sludināt nabagiem prieka vēsti".
Svētceļojums ir laiks, kurā dalībnieki ir kā šie cilvēki, kuri sekoja Jēzum Kristum, lai ikdienā ieklausītos Viņa vārdos un lai atrastu iepriecinājumu savā dzīvē. Mums ir labak, jo dzīvojam laikā, kad jau varam ņemt Dieva žēlastības ar atvērto sirdi, un ne tikai varam ieklausīties Jēzus vārdos, bet Viņu pašu pieņemt savā sirdī. Katru dienu!
Svētceļojums, sevišķi tad, kad cilvēks jau nav ļoti ļoti jauns, māca arvien stiprāk pazemību, jo, ko šeit daudz runāt, spēku mazāk un cilvēkam arvien mazāk ilūziju par savu "varenību", "pašpietiekamību", "visu dzīves mērķu sasniegšanu". Patiesība par savu grēcīgumu, ar kuru nevar tikt galā, un tās pazemīga pieņemšana, arvien vairāk atvēr sirdi Dievam un Viņa žēlsirdībai. Un labai lūgšanai. Es jau nesen rakstīju, ka lūgšanu vajag mācīties un mācīties, jo tā nav tāda vienkārša lieta. Tā ir saruna ar Dievu, bet saruna tas ir ļoti neprecīzs vārds un nepietiek to saprast 100%, kas ir lūgšana, jo cilvēks ir Tā priekšā, "Kas ir Labums, Vislielākais Labums, Viss Labums, Vienīgais Labums, ikkatra labuma Avots, visa labuma Avots" - apmēram tā sv. Francisks no Asīzes lūdzas Dieva priekšā. Svētceļojums ir iespēja atklāt no jauna un vēl vairāk šo Labumu. Un ka cita Labuma nav. Bet ikkatru labumu (caur mazo burtu "l") un visus labumus mēs saņēmam no viena Avota. Un ne tā, kā mēs gribam, bet tā, kā Viņš, Dievs, grib un kā mēs esam spējīgi pieņemt. Tas nozīmē, ka vajag rūpēties par savu garīgo dzīvi, par svētuma ceļu.
Aicinu uz svētceļojumu no Rīgas sv. Alberta draudzes uz Aglonu. Es ceru, ka informācijas jau ir vai parādīsies kaut kur internetā, bet šajās lietās Jūs esat labākie speciālisti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru