sestdiena, 2017. gada 11. novembris

sv. Francisks, vēstules, VĒSTULE GARĪDZNIEKIEM (otrā redakcija)


VĒSTULE GARĪDZNIEKIEM (otrā redakcija)

1 Pielūkosim, visi garīdznieki, lielo grēku un nezināšanu, kura daudziem ir pret mūsu Kunga Jēzus Kristus Vissvētāko Miesu un Asinīm un [pret] Viņa vissvētākiem uzrakstītiem nosaukumiem un vārdiem, kuri konsekrē Miesu. 2 Mēs zinām, ka nevar būt [klāt] Miesa, ja pirms tam netiks konsekrēta caur vārdu. 3 Jo šajā pasaulē mums nav nekā un neko miesīgi neredzam no paša Visaugstākā, kā tikai Miesu un Asinis, nosaukumus un vārdus, caur kuriem mēs tikam radīti un atpirkti no nāves uz dzīvi (sal. 1Jņ 3,14).

4 Tad lai visi tie, kuri kalpo tiem Vissvētākiem Kalpojumiem, pārdomā sevī, visvairāk tie, kuri kalpo bez atbildības, cik mazvērtīgi ir biķeri, korporāli un galdauti, kur tiek konsekrēta mūsu Kunga Miesa un Asinis. 5 Un daudzi ieliek un atstāj [Miesu] neatbilstošās vietās, nožēlojamā veidā nēsa un necienīgi pieņem, un citiem dala bez atbildības. 6 Arī uzrakstīti Viņa nosaukumi un vārdi tiek mīdīti pēdām; 7 jo miesīgais cilvēks neaptver to, kas ir no Dieva (sal. 1Kor 2,14). 8 Vai tas viss mūs nepārņem ar mīlestību, kad pats labvēlīgs Kungs mūsu rokās parādās un Viņam mēs pieskaramies un ikdienā Viņu caur muti pieņemam? 9 Vai mēs nezinām, ka mums nāks atrasties Viņa rokās?

10 Tāpēc stingri labosimies no tām visām un citām kļūdām; 11 un jebkurā vietā būtu necienīgi nolikta un atstāta mūsu Kunga Jēzus Kristus Vissvētākā Miesa, jāpārcel tā no šīs vietas un jānoliek cienījamā vietā, [kur būtu] drošībā. 12 Līdzīgi, uzrakstīti Kunga nosaukumi un vārdi, ja atrastos netīrās vietās, tie jāvāc un jānoliek cienījamās vietās. 13 Un mēs zinām, ka tas viss mums pāri visam jāievēro pēc Kunga baušļiem un svētās Mātes Baznīcas priekšrakstiem. 14 Un tas, kurš to nedarīs, lai zin, ka viņiam būs jādod norēķins tiesas dienā mūsu Kunga Jēzus Kristus priekšā (sal. Mt 12,36). 15 Tie, kuri pārrakstīs šo vēstuli, lai tā būtu labāk ievērota, lai zin, ka Kungs Dievs viņus svētīs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru