piektdiena, 2017. gada 17. novembris

Kādam ir jābūt priesterim?

Kādam ir jābūt priesterim?

Šodien turpināsim svētā Franciska vēstuli visam Mazāko Brāļu ordenim. Un tālāk skatamies uz priesteriem, uz viņu godu, kuru deva viņiem Kungs Dievs. Un tālāk skatamies kopā ar Serafisko Patriarhu, jo viņš mīlēja Jēzu Vissvētākajā Sakramentā ar serafisko (serafīnu) mīlestību.

Šo mīlestību, ar kuru eņģeļi mīl un cildina Dievu Debesīs, un kura bija raksturīga Franciskam, vēlējās parādīt kādā svētbildē kāds mākslinieks (vai māksliniece). Kā parādīt šo noslēpumu, ka cilvēks viss deg mīlestībā (tur nekādu citu liesmu nav, kā vienīgi tīra mīlestība)? Kaut kur sv. Alberta draudzē ir šī svētbilde, kura savā vienkāršībā stāsta par lielāko noslēpumu, jo tas "metas acīs".

Bet tagad jau nākamais fragments (sevišķi vērsts priesteriem ordenī, bet es domāju, ka arī visiem citiem) no vēstules visam ordenim:

"Klausieties, mani brāļi: Ja svētīgā Jaunava ir tik godināta, kas ir skaidrs, jo Viņu nēsāja vissvētākajā klēpī; ja svētīgais [Jānis] Kristītājs trīcēja un neuzdrošinājās pieskarties svētajai Dieva galvai; ja tiek godināts kaps, kurā uz kādu laiku atdusās [Kristus Miesa], cik svētam, taisnīgam un cienīgam ir jābūt [tam], kas - ne jau padoto nāvei, bet mūžībā Dzīvojošo un Pagodināto, uz Kuru skatīties ilgojas eņģeļi (sal. 1 Pēt 1,12) - ņem rokās, pieņem ar sirdi un muti un citiem dala".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru