trešdiena, 2017. gada 1. novembris

sv. Francisks, vēstules, VĒSTULE TAUTU VALDNIEKIEM


VĒSTULE TAUTU VALDNIEKIEM

1 Visiem priekšniekiem un padomdevējiem, tiesnešiem un valdniekiem visā pasaulē, un visiem citiem, pie kuriem atnāks šī vēstule, brālis Francisks, Kungā Dievā jūsu vismazākais un nīcinājuma cienīgs kalps, sūta jums visiem sveicienu un mieru.

2 Padomājiet un ieraudziet, jo tuvojas nāves diena. 3 Tad es jūs lūdzu ar cieņu, tā kā varu, lai jūs - šīs pasaules rūpju un raizu dēļ, kuras jums ir - neaizmirstu par Kungu un [lai jūs] neatstātu Viņa baušļus, jo visi tie, kuri par Viņu aizmirst un [kuri] atstāj Viņa baušļus, ir nolādēti (sal. Ps 119,21) un [Kungs] par tiem aizmirs (sal. Ez 33,13). 4 Un kad atnāks nāves diena, viss, par ko domāja, ka viņiem esot, tiks viņiem atņemts. 5 Un cik gudrāki un stiprāki tie bija šajā pasaulē, tik lielākas mokas cietīs ellē (sal. Gudr 6,7).

6 Tāpēc es jums, maniem kungiem, dodu padomu, lai [jūs atmestu] visas rūpes un raizes un lai jūs dievbijīgi pieņemtu mūsu Kunga Jēzus Kristus Vissvētāko Miesu un Vissvētākās Asinis - Viņa svētajā piemiņā. 7 Un tādu godu uz Kungu izplatiet jums uzticētā tautā, lai katru vakaru sūtnim sludinot vai pēc kādas citas zīmes, visa tauta atdotu godu un pateicību visvarenajam Kungam Dievam. 8 Un ja jūs to nedarīsiet, tad ziniet, ka tiesas dienā jums būs jādod norēķins jūsu Kunga Dieva Jēzus Kristus priekšā.

9 Tie, kuriem līdzi būs šī vēstule un kuri to ievēros, saņems svētību no Kunga Dieva.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru