trešdiena, 2017. gada 1. novembris

Kapusvētki Pēterniekos - visa daba brīnās.

Kapusvētki Pēterniekos - visa daba brīnās.

Šodien bija pēdējie kapusvētki Olaines draudzē. Tie notika Pēternieku baznīcā un Pēternieku kapsētā.

Kaut gan Baznīcā ir Visu svēto lieli svētki, bet sabiedrībā tā ir darba diena, tāpēc varbūt nebija ļoti daudz cilvēku. Tomēr sastāvs bija īpašs. Jo kur kapusvētkos ir trīs priesteri, trīs konsekrētas personas, Betlēmes žēlsirdības mājas Strēlnieku saimniecības liela komanda, kā arī protams draudzes pārstāvji?

Dievs deva skaisto silto laiku un pat lietus, kurš bija pirms lūgšanas procesijā un kapsētā, lūgšanas laikā pārcēlās uz citu apkārtni.

Laikam tiem, kuri nevar nepadoties savām domām, sākas grūts laiks. Jo nav saules, nav ziedu, viss kļūst tumšpelēkais, domas meklē krāsas un neatrod.

Tomēr tiem, kuru Kungs un Dievs ir Jēzus Kristus - Patiesība un Gaisma, lūdzas šodien, kā arī nākamās dienās, par mirušiem un upurē viņiem pilnas atlaidas:

"Dievbijīgi apmeklēt kapsētu un lūgties par mirušajiem no 1. līdz 8. novembrim. Šīs atlaidas var veltīt tikai par mirušajiem" (no kbvestnesis.lv).

Kā sensenos laikos ēģiptieši sēdēja dažas dienas mājās, jo dienas bija tumšas kā naktis, tā daudzi cilvēki mūsdienās - arī šobrīd - sež paši savā dvēselē bez dvēseles Gaismas, Kas ir Jēzus Kristus. Līdzīgi kā izraēlieši Ēģiptē, kuriem šajās tumšās dienās bija gaisma mājās, tā tie, kuriem ir Jēzus Kristus, priecājas Viņā un ar lielo ticību un mīlestību lūdzas par saviem brāļiem un māsām, lai arī tie pieņemtu ticību uz Jēzu Kristu.

Dzeltenas lapas krīt zemē, mākoņi gaida, visa daba brīnās - kas notiek?, ticīgie cilvēki lūdzas, bet dvēseles no šķīstītavas ieiet Debesu Valstībā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru