ceturtdiena, 2018. gada 22. marts

Lielais Gavēnis 37. Brāļi.

Lielais Gavēnis 37. Brāļi.

Kad cilvēks ir slims, kā piemēram es šobrīd, priecājas, kad viņu apmeklē vai kad viņam piezvana. Bet kad brālis slimo brāli apmeklē divas reizes vai vairākas reizes, tad šis slimais ir ļoti ļoti laimīgs. Un kad vajag dažas reizes piecelties no gultas, tad prieks par brāļa apmeklēšanu ir apbalvojums, kuru nevar salīdzināt gandrīz ar neko. Jo augstāk jau ir lietas, kas attiecas uz Dievu.

Lūk, slimības laikā, kad cilvēks ir vājš, bet lūdzas uz Dievu un pateicas par visu, tiek dziedināta viņa redze, jo labāk redz, labākā perspektīvā. Kā saucas šī māsa, kura ir gaidīta ar prieku kā svētība no Dieva un kura ieved pazemīgu cilvēku realitātē, kur viss ir ļoti labs, nav nekādu maldu, bet cilvēka sirds piepildīta ar pateicību?

Jārūpējas šeit, virs zemes, par visām formām, kuras ir no Dieva, arī par dzīvi Ordenī, kas ir dzīves evaņģēliskā forma, jo tad cilvēks piedalās darbā, kas pastāvēs, un kādreiz to redzēs ar savām acīm, kā viņam gāja līdzdarbošanās ar Dievu. Neaizmirsīsim, ka galvenais instruments šajā darbā ir krusts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru