piektdiena, 2018. gada 16. marts

Lielais Gavēnis 31. Pirma diena Gulbenē.

Lielais Gavēnis 31. Pirma diena Gulbenē.

Šodienas Dieva vārds ļauj mums paskatīties uz tiem, kuriem Dieva žēlsirdība ir visvairāk vajadzīga, tas ir uz grēciniekiem. Šie grēcinieki, par kuriem ir runa pirmajā lasījumā, vajā taisnīgo, kas ir Jēzus figura. Dievam nepatīk grēcinieki, bet taisnīgie. Tomēr mēs sākām rekolekcijas Gulbenē un domājam, kā mainīt grēciniekus tā, lai tie kļūtu taisnīgi. Dieva žēlsirdība prasa no mums lūgties par grēciniekiem, sevišķi par tiem, kuri mirst, lai viņi pat pēdējā dzīves mirklī atvertu sirdi Dieva žēlsirdībai.

Tāpēc, kā bija runā psalmā, vajadzīga satriekta sirds, lai būtu tuvu Dievam, lai pieņemtu Dieva žēlsirdību. Vai mums ir tāda dzīves un ticības pieredze, ka mēs pateiktu, ka mums ir satriekta sirds? Un vai mēs redzam tās nepieciešamību, lai ietu svētuma ceļu?

Evaņģēlijā Jēzus uzdod mums jautājumu, vai mēs Viņu pazīstam? Vai mēs zinām, no kurienes Viņš ir, ka Viņu sūtīja Tēvs? Vai mēs mācāmies arvien labāk pildīt Debesu Tēva gribu, arvien līdzīgāk Jēzum? Sevišķi Dieva žēlsirdības svētceļojuma kontekstā uzdosim sev jautājumu, kādā veidā mēs esam žēlsirdīgi mūsu tuvākajiem - pat tad, kad tas liekas neiespējams?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru