pirmdiena, 2018. gada 12. marts

Lielais Gavēnis 27. Garīgā cīņa.

Lielais Gavēnis 27. Garīgā cīņa.

Mēs jau esam Gavēņa otrā pusē. Tas nenozīmē, ka tagad būs vieglāk, bet tā, kā vienmēr, kad tuvojas mērķis, kuru gribam sasniegt, var parādīties dažādi šķēršļi, pārbaudījumi, sliktas domas, nogurums. Tas viss un vēl citas lietas jāpieņem kā parastas un gaidītas lietas, tāpēc nav ko pārdzīvot vai atkāpties, bet jāturas pie saviem lēmumiem un jāiet taisnu ceļu uz Trijām Svētām Dienām, kuras ir Lielā Piektdiena, Lielā Sestdiena un Kristus Augšāmcelšanās Svētdiena.

Kad cilvēks tā padomā par visām šīm grūtībām, kuras vai parādījās pēkšņi, vai salasījās Lielā Gaveņa laikā, kā piemēram slimība, tad redz un vairāk saprot, kādēļ garīgā cīņa visu gadu? Jo tagad mēs pieņemsim garīgo cīņu mūsos kā parasto lietu un zināsim, ka vajag stiprināties, stiprināt savu garīgo dzīvi, ar lūgšanu, gavēni un žēlsirdības darbiem, stiprināt savu vienotību ar Dievu caur sakramentālo dzīvi grēksūdzes sakramentā un sv. Komūnijas sakramentā, stiprināt savu garīgo dzīvi caur svēto Rakstu lasīšanu un piedalīšanos rekolekcijās, caur Rūgtām Asarām un Krusta Ceļu.

Šodien Evaņģēlijā mēs dzirdējām par cilvēku, kuram bija ļoti liela iekšējā cīņa, lai glābtu savu dēlu. Brīnums, kuru izdarīja Jēzus Kristus, nebija viss, kas notiktu un nākamā robeža netiktu pārieta. Notika lielāka lieta, jo šis cilvēks ar visu savu ģimeni pieņēma ticību uz Jēzu Kristu. Jo garīgā cīņa tā nav kāda nezin kāda cīņa ar nezin ko. Bet visi atklāti šķēršļi tiek ņemti nost, lai dzīvotu vienotībā ar Jēzu Kristu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru