sestdiena, 2018. gada 17. marts

Lielais Gavēnis 3. Otra diena Gulbenē.

Lielais Gavēnis 3. Otra diena Gulbenē.

Šodien jau bija rekolekcijas pilnā apjomā ar trijām konferencēm un trijām homilījām. Svarīgas arī bija sarunas ar cilvēkiem.

Lasījumos bija par Jēzu Kristu, Kuru vajā, Kuru plāno nogalināt. Vecajā Derībā (pirmaja lasījumā) tas notiek zem figuras. Bet kad Jēzus atnāca, atnāca arī realitāte - cilvēki vajā pašu Dievu. Dievam tomēr ir savs plāns, tāds plāns, kuru neizdomātu cilvēki - atpestīt cilvēkus tā, kā tikai Dievs var - parādīdams savu žēlsirdību. Cilvēka atbildei šajā plānā ir jābūt ļoti konkrētai, kā psalma refrenā:

Kungs, mans Dievs, es paļaujos uz Tevi! 

Pirmajā lasījumā paļāvības paraugs ir pravietis Jeremijs. Bet Evaņģēlijā pats Jēzus ir paļāvības uz Tēvu pilns un šo paļāvības piepildīšanos savā cilvēciskajā dzīvē Jēzus pieredzēs savas Augšāmcelšanās dienā.

Tāpēc Viņš nāk pie mums kā Žēlsirdīgais Jēzus, stāv pie mūsu sirds durvīm un klauvē - kā es šodien lasīju breviārā; ieklausās mūsu karstās lūgšanās - kā es lasīju Māsas Faustīnes Dienasgrāmatā, kad Jēzus rūpējās par svēto Faustīni viņas slimības laikā; Viņš stiprina un iepriecina cilvēkus paļāvības un uzticēšanās Dievam ceļā, kā Māsu Faustīni, kura raudāja kā bērns, jo viņas Žēlsirdības Dievmātes Māsu kongregācijā vēl šolaik nebija nevienas svētās - Jēzus viņai teica: Tu tā esi. Un šodien Jēzus runā jau ne tikai uz Māsu Faustīni, kura jau ir kanonizēta svētā, bet uz mums, lai mūs iedrošinātu iet svētuma ceļu, pilnīgas paļāvības uz Jēzu ceļu.

Svētajai Māsai Faustīnei brīžiem bija ļoti grūti, bet neatradās neviens, kas atnestu ūdens krūzi, tomēr viņa ir paļāvības uz Dievu paraugs, jo vienojās ar Jēzu un lūdzās uz Viņu, un Viņš rūpējās par to, lai kāds atnestu vai ūdeni, vai kādu augli slimai Māsai Faustīnei.

Jēzus saplānoja nedēļu būt Gulbenē savā Žēlsirdības svētbildē. Tas arī nozīmē, ka Viņš staigā pie cilvekiem pa visu apkārtni un klauvē pie sirds durvīm. Cilvēki, kuri nesaprotas garīgās dzīves lietās, var nezināt, kas notiek. Tāpēc lai katrs jūtas atbildīgs par Dieva žēlsirdības izplatīšanu un lai iet pie citiem un stāsta par Dieva žēlsirdību. Tas citiem palīdzēs saprast to, kas notiek sirdī, jo taču ticība rodas no klausīšanās, bet tas, kas tiek sludināts, ir Kristus vārds.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru