otrdiena, 2017. gada 19. decembris

Svētā Veronika Džuljāni, kapucīne, 5.

Svētā Veronika Džuljāni, kapucīne, 5.

Svētā Veronika Džuljāni, no daudzu gadu klosterdzīves perspektīvas, bija pārliecināta, ka viss viņas dzīvē ir Dieva mīlestības brīnums. Viņa bija jau pieradusi, ka dvēselē savācās tik daudzas žēlastības, un tādā gaismā viņa skatījās uz savu seno bērnību. Orsola redzēja, cik lieliski viņas garigo dzīvi ietekmēja viņas ģimenes māja. Viņa pasvītroja to, ka viņas mīlestība uz Dievu izgāja ārpus parastiem rāmjiem. Jau šajā laikā viņa pieredzēja to, ko vēlāk daudzas reizes dzirdēs no Dievišķā Līgavaiņa un Dievmātes mutes: "Tu esi Mana iemīļota".

Orsolas bērnībā un jaunībā, Jēzus, Kas parādījās Bērniņa veidā un bija spēlēšanās biedrs, kļuva par Mācītāju un Līgavaini. Bet Orsola iepazinās ar krustā sisto Jēzu un Viņa attēlā, kuru ievainoja cilvēku grēki, Orsola atklāja "lielo mīlestības un ciešanu noslēpumu". Vienkārša sekošana, būvēta uz svēto dzīves aprakstiem, kļuva par "sekošanu, līdzjūtību, piedalīšanos, gandarīšanu".

Krustā sistais Jēzus veda Orsolu uz Pestītāja Ciešanu meditāciju. Krustā sistais Dievs kļuva par viņas mīlestības priekšmetu. Arvien intesīvākas attiecības starp Jēzu un Orsolu darbojās tā, ka no viņas dvēseles dziļumiem staroja mīlestības jūtas, kas palīdzēja viņai to parādīt darbos. Tuvība ar Jēzu vedīs Orsolu uz ciešanām. Domas par Viņu un Viņa pestījošām Ciešanām palīdzēja Orsolai izturēt stingrā apņemšanās kļūt par līdzīgu Krustā Sistam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru