svētdiena, 2017. gada 17. decembris

Ēzelītis.

Ēzelītis.

Tuvojas Kristus Dzimšanas svētki, betlēmīte jeb silīte jau uztaisīta. Trūkst ēzelīša. Bet varbūt jau netrūkst. Bija tāds stāsts par ēzelīti, kurš ļoti pārdzīvoja, vai labi izpildīs savu misiju. Viņam vajadzēja vienkārši iet, iet uz priekšu. Bet visgrūtāk bija tas, ka daudzi cilvēki kaut ko no viņa gribēja, kaut ko grbēja dot, vai atņemt, uzdeva kādus sarežģītus jautājumus, lūdza palīdzību, prasīja brīnumus, gribēja vienkārši parunāt un vēl daudzas citas lietas gribēja.

Un šis nabaga ēzelītis nezināja, ko darīt? Ko šie cilvēki no manis grib? Un kad viņam bija tik ļoti grūti sirdī, satika citu ēzeli un sāka žēloties, cik viņam grūti un kādi viņam ir smagas problēmas, kuras nekādā veidā nevar atrisināt, jo tās ir it kā no citas pasaules, pārāk lielas.

Otrais ēzelis paskatījās ar uzmanību uz ēzelīti un pajautāja: vai tev nav grūti? Nē - tas atbildēja - bet vienkārši nevaru palīdzēt šiem cilvēkiem. Ko viņi no manis grib?

Otrais ēzelis teica ēzelītim: Neviens cilvēks, zini, neko no tevis negrib. Viņi satiekas ar tevi, bet īstenībā ne ar tevi, jo tev mugurā sež Jēzus. Viņi iet pie Jēzus, viņi jautā Viņam, viņi runā ar Jēzu. Lai Jēzum būtu vieglāk, tev jāstaigā, visas pārējas lietas atrisinās pats Jēzus.

Kopš šā laika ēzelīša dzīvē viss mainījās, jo līdz šim viņš nezināja, ka viņa loma ir pašu Jēzu aizvest tur, kur ir vajadzība, kur cilvēki gaidā Dieva žēlsirdību.

Nu tā es padomāju, ka šodienas Dieva vārds:

"Es esmu saucēja balss".

ļoti attiecas uz manu, tavu un citu kristiešu dzīvi: būt kā balss, caur kuru Dieva Vārds būs dzirdēts un paliks cilvēku dvēselēs; vai būt kā ēzelītis, kas aizvedīs Jēzu Kristu pie cilvēkiem.

Ēzelīti, tu esi īstais līderis! - Bez jokiem, lūdzu, - atbildēja ēzelītis.

Dieva vārds rītdienai:

"Jēzus atpestīs savu tautu no tās grēkiem".
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru