otrdiena, 2014. gada 28. oktobris

Vai tu jau esi Baznīcā ar sirdi?
    Apmēram kopš 25 gadiem es redzu, kā īstenojas Evaņģēlija vārdi dzīvē. Kopš 25 gadiem nolēmu ieiet dziļāk Baznīcā un tajā meklēt... visu, gan katra darba sākumu, gan atbildes uz ikkatru jautājumu. Evaņģēlija vārdi ne tikai tika izteikti pirms diviem tūkstošiem gadiem, bet ir dzīvie vienmēr, arī tagad. Jēzus teica apustuļiem, kuri atstāja tēvus, mātes, brāļus, māsas, mājas, tīrumus, lai sekotu Jēzum, ka šeit virs zemes saņems simts reizes vairāk! Un vēl ieies mūžīgajā dzīvē, kaut gan vajāšanās.
    Es dažās reizes gadā esmu Gulbenē savās darīšanās. Tur atrodas skaistā jaunā baznīca, kuru konsekrēja 1999. gadā. Var ieiet iekšā palūgties. Es to daru un gadās, ka pat daudzas stundas lūgšanā nav pa daudz un tikai citi pienākumi spiež cilvēku iziet un darīt ko citu. Liels pluss ir apkūre. Tā palīdz sēdēt baznīcā garas stundas. Baznīca, Dieva nams ir cilvēkam patvērums, it kā nams, jo tur mājo mūsu Brālis Jēzus Kristus. Viņā satiekam tur brāļus un māsas.
    Pāvests Francisks svētdienas katehēzē pasvītroja to, ka Jēzus Dieva mīlestības baslim pievienoja arī tuvākā mīlestības bausli un parādīja, ka tie divi ir visu Dieva baušļu centrā. Ne pirmie, ne pēdējie, bet centrā, jo paskaidro visus baušļus. Pateicoties viņiem var ieraudzīt Dieva vaigu cilvēkā, sevīšķi vismazākajā un ieraudzīt cilvēka vaigu, kurā atspoguļojas Dieva vaigs. Pateicoties šiem baušļiem var redzēt... vienu vaigu. Par to arī liecina mums Evaņģēlijs: visu, ko jūs darīsiet vismazākajiem maniem brāļiem, Man darīsiet... Tas arī mums liecina, ka esam ģimene, Dieva ģimene. Attiecības starp brāļiem un māsām redzamas Dieva gaismā - vai nav Dieva meklējumi, jo tikai Viņš visu uzlabos un piepildīs?
    Kad tikai jums būs laiks, piemēram vienu reizi mēnesī, sēdiet baznīcā cik ilgi iespējams. Un otra lieta: lai atklātu Evaņģēlija patiesību, spēku un ka tas ir dzīvs, vajag ieiet dziļāk draudzes dzīvē. Ne tikai Gilbenē, vai Viļakā :)

1 komentārs:

  1. Pirms kāda laika es rakstīju par misjonāru Centrālajā Āfrikā, poļu priesteri Mateušu Dziedzicu (Mateusz Dziedzic). Viņš tālāk ir rebeliantu rokās kopā ar citiem gūstekņiem. Tomēr var katru dienu telefonēt un ja kaut ko vajag, tad priesteri un draudze viņam sūta caur vidūtāju starpniecību. Atļāva viņam svinēt svēto Misi, tāpēc sūtīja viņam visu svētajai Misei. Visi gūstekņi piedalās tajā. Pr. Mateušs aicina lūgties par viņu un par visiem gūstekņiem. Un vēl laiks - lietus un lietus. Lūgsimies par misjonāriem un par visiem gūstekņiem. Tāpēc arī vēl aicinu piedalīties akcijā Lūdzies Par Misjonāru, par kuru rakstīju pirms pāris nedēļām. Paldies.
    t. Staņislavs

    AtbildētDzēst