otrdiena, 2014. gada 14. oktobris

Bīskapu sinods par ģimeni
    Romā notiek Romas Katoliskās Baznīcas sinods par ģimeni. Diskusiju laikā tiek atklāts, cik daudz problēmu skar ģimenei. Ļoti bieži parādās, ka šīs problēmas nav no ģimenes, bet kā teica pirms pāris gadiem Pāvests Benedikts XVI, tā ir ļoti precīzi saplānots uzbrukums pret ģimeni, pret Baznīcu. Apkārt ir lielā grēku reklāma. Pirms vairākiem mēnešiem uz Viļakas novadu atbrauca no Rīgas kāda kundze un propaģēja gendera ideoloģiju. Tas nozīmē gribēja ietekmēt pirmsskolu audzinātājas, lai tās audzinātu bērnus pret dabu - zēnus kā meitenes, meitenes kā zēnus. Protāms viņai par to maksā, bet nauda, es saprotu, ir no visu cilvēku nodokļiem. Un lūk propaģē grēku!
    Katoļu radio (Radio Maryja) es dzirdēju, ka augstskolās sāk mācīt genderu, tas nozīmē, ka visur tagad runās un rakstīs, un brīvi propaģēs genderu. Konkrēti cilvēki grib, lai citi iegrimtu grēkos pret sevi, pret savu dabu, lai sevi ievainotu, lai būtu līdz nāvei nelaimīgi, lai taisītu pašnāvību, kā kāda sieviete Belģijā, kura ieticēja ideoloģijai un pēc operācijas, kad saprata, ka viņa nav nekāds vīrietis, uztaisīja pašnāvību. Kāpēc sevi tā ievainot, ka pat nevar ar to dzīvot?! Kāpēc to reklamēt?
    Cilvēki aizmirsa par grēku... Cik maz cilvēku ļoti nopietni strādā ar sevi. Bet cik daudz tic viltus skolotājiem.
    Zini, tu vari kļūt laimīgs, uz reiz, ja tu ticēsi uz Jēzu Kristu. Bet uz reiz nenozīmē, ka būs viegli. Jo garīgajā dzīvē, tavas dvēseles dzīvē ir gan labas lietas - no Dieva (tās saucas žēlastības - dāvanas bez maksas), gan sliktas lietas, tikai divas sliktas lietas. Ko darīt ar labām lietām? -Pieņemt, mēģināt iebūvēt savās domās, vārdos un darbos, un tu nesīsi augļus, redzēsi labus augļus savā dzīvē. Daudz augļu - laimīga dzīve. Ko darīt ar sliktām lietām? Aha, sākumā kas tās ir? Lūk: grēks un vājības. Ko darīt ar grēku, grēkiem? Ne gaidīt uz neko, bet visātrāk nožēlot, iet pie grēkusūdzes un saņemt grēku piedošanu. Ar grēku dialogu nav, nekad. Ar vājībām citādāk. Nevar vinus vienkārši izmest vienā mirklī. Ko tad? Vajag tās padot Dievam, lai Viņš pats to dziedinātu. Tu redzēsi, ka vājībām, kuras protāms palīdz grēkot, tomēr ir lielā nozīme stiprināt dvēseli. Kā? Katra uzvara pār grēku un vājībām tevi stiprinās, dos spēkus, ka var dzīvot Dieva Bērnu brīvībā. Tā ir īsta dzīve! Katra šūna, kuru Dievs tev deva, ir lai tu varētu runāt: Jēzū Kristū es varu visu, Viņš mani stiprina. Ja cilvēks neatvēr sirdi Dievam, nepacel acis uz augšu, ir līdzīgs tam, kas ar katru soli arvien dziļāk ieiet purvā. Ja tomēr atvēr sirdi ar uzticību, ja skatās uz augšu, ir līdzīgs cilvēkam, kas staigā pa kalniem un piedzīvo to, ko otrais pat nevar padomāt...
    Bīskapiem sinodā vajag visu pardiskutēt, lai Pāvestam Franciskam atdotu rakstu ar katolisko mācību, kurā es ceru būs parādīti atjaunošanas ceļi, uzticības ceļi, lai stiprinātu ģimeni, bet būs arī parādīti, definēti un atmesti grēki, kas skar ģimeni. Vājībām tiks, es ceru, parādīti dziedināšanas veidi. Jo ticīgajiem, kuri ikdienā ir padoti grēku reklāmai, kuri jau pieradušies grēkiem, kuriem nejautā, vai drīkstot pārstrādāt jūsu zēnu meitenē?, būtu droša osta Baznīcā. Tāpēc jālūdzas par Baznīcas ganiem, lai viņus vadītu Svētais Gars visu ticīgo un visu cilvēku labā.
*  *  *
    Aicinu uz LPM! Skaties - iepriekšējo dienu ziņās.

1 komentārs:

  1. Naktī no 12. uz 13. oktobri Vidusāfrikas Republikā partizāni ņēma gūstā poļu misjonāru pr. Mateušu Dziedzicu (Mateusz Dziedzic). Lūgsimies par viņu un citiem gūstekņiem, lai varētu mierīgi atgriezties uz savām mājām un draudzēm.
    Paldies!

    AtbildētDzēst