trešdiena, 2014. gada 1. oktobris

Ne no manām/tavām domām rodas ticība.
    Pirms pāris dienām es meklēju internetā kādu konkrēto lūgšanu uz svēto Ercenģeli Miķeli. Diemžēl, neatradu, bet es ceru, ka to atradīšu kādā lūgšanu grāmatiņā. Tomēr atradu kaut ko citu, kas man nenesa prieku protams, bet atgādina, ka ļaunais gars visu laiku mēģina ģērbties gaismā un spēlēt gaismas enģeļa lomu. Bet sākuma būs cits stāsts.
    Pirms dažiem mēnešiem skatījos internetā (youtube) filmiņu, kurā starp citiem bija runā, ka svētie pieder Baznīcai un neviens, kas ir pret Baznīcu, "nelietos" savā propagandē svētos. Ja tomēr lieto, tad tika tāpēc, lai izsmietu. Jo svēto dzīve liecina par Jēzu Kristu, par krustu, par atgriešanos, par grēku, par piedošanu, par svētuma ceļu. Bet pasaule to atmet. Tāpēc svētos Baznīcas pretinieki nekad nenesīs savos gājenos.
    Un tā ir: Rietumos nojauc baznīcas, tur, kur ir kari Āfrikā un Āzijā nojauc baznīcas, kristiešus vajā un neviens pat nedomā, lai svētos "lietotu" savā ticībā un propagandē. Lietas pasvētītās un veltītās liturģijai pārdod, jo jau tur nav ticīgo. Kāds cilvēks caur internetu nopirka kādā svētā relikvijas!
    Bet es atradu internetā tādu mājas lapu, kurā bija fotogrāfijas no katoļu un pareizticīgo baznīcām, Dievmātes svētbildītes fotogrāfija un citas lietas, kuras var nopirkt gandrīz katrā katoļu grāmatgaldā. Es jau priecājos, ka kādi kristieši, varbūt pat katoļi, uztaisīja kādu dievbijīgo mājas lapu, bet kad sāku lasīt... viss mainījās, jo tekstu saturs bija... ja es labi atcēros šo gudro vārdu, sinkretisks. Sinkretisms - cilvēks ņem elementus no dažādām reliģijām un to atklāj, ka jauno reliģiju.
    Mēs atcēramies dažādus gājenus komunistiskos laikos. Jaunākie zina no skolas citus gājenus. Jā mēs salīdzinātu šo mājas lapu, kuru atradu, ar gājenu, tad šajā gājenā cilvēki nestu dažādus katoliskos simbolus, Dieva Mātes un citu svēto karogus un statujas, bet... (šeit jau sākas atšķīrība) skaitītu pašizdomātas neskaidras lūgšanas, pievienotu karogus, uz kuriem attēloti tēli, kuri nav nekādi svētie un pielūgtu vienā brīdī Dieva Māti, nakamā brīdī kādu citu sievieti (kura, skaidrs, nav Dieva Māte!), un vēl nākamajā - ""māti zemi"! Un ar smaidu attaisnotos varbūt ar vārdiem: "patiesā ir tikai enerģija". Un ko es pateikšu?
    Jau Aristotels, sakarā ar to, ka vajag būvēt uz realitātes, nevis uz savām domām, pateica: Sākumā mazā kļūda, beigās lielā. Ja cilvēks būvē uz tā, ko izdomāja, sāka kļūdīties un kļūdas ir arvien lielākas. Es to rakstu, jo tā, kura to izplatā, atklāti stāstā, ka tas nāk no viņas galvas, no "atklāsmēm". Un vēl kā priesteris gribu pateikt, ka ir ļoti ļoti bīstami ieiet kādā garīgumā, ieiet kontaktos ar kādām "enerģijām", vai citām būtnēm. Tas nav no Dieva, jo patiesais Dievs Sevi atklāja, ka ir Viens Trījās Personās. Un Viņš atklāja ceļu pie Dieva. Šis Ceļš, bet arī Patiesība un Dzīvība ir Jēzus Kristus. Tāpēc labs padoms tiem, kuri iegāja kādos tādos vai citos garīgumos - ejiet parunāt ar katoļu Baznīcas priesteri un sāksies atbrīvošanas ceļš.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru