sestdiena, 2014. gada 13. septembris

Vai drīkst sievietei špilkās iet uz baznīcu?
    Sieviešu tiesībās visā plašā pasaulē ir nopirkt sev špilkas (es ceru, ka pareizi to uzrakstīju?) vai citas kurpes. Viss skaidrs. Problēmu nav. Vīrieši? Nē, vīrieši nestaigās špilkās! Nekad. Viss skaidrs. Bet ko dara vīrieši? Varbūt kāds bija kurpnieks, ļoti slikts kurpnieks. Izražoja kurpes, kurās neviens nestaigās. Ko darīt? Reklāma! Sāka reklamēt: Jūs, skaistās sievietes, būsiet vēl skaistākās, kad staigāsiet šajās supermodernās kurpes! Tās saucas "špilkas"! Tās ir dārgās lietas, bet Jūs esat to vērtas... Es domāju, ka tā tas varēja sākties. Ja sieviete nesaprata, kas notiek un tēvs vai vīrs nepaskaidroja, ka viņa esot brīnišķīga un skaista vienmēr, tad pie viņas prāta ir pieeja modes veidotājiem.
    Kad jau tāda sieviete, kura nesaprot, kas ir mode un ieiet savās brīnišķīgajās špilkās baznīcā, kur tik tikko pabeidza jauno koka grīdu, sākas poblēmas, gandrīz ticības problēmas. -Skatieties, jūs saskrāpējāt mūsu jauno grīdu! Ar katru savu soli jūsu nicinājat musu darbu. Ja tā būs tālāk, tad jau pēc gada vajadzēs remontēt jauno grīdu. Kas par to maksās?
    Lūk, no vienas puses modes veidotāji, no otras - baznīckungs un baznīcas grīda. No vienas puses liela propagande, no otras puses ar lielām pūlēm sataisīta baznīcas grīda. No vienas puses dažādi veidi, lai cilvēks zaudētu kontaktu ar realitāti, no otras puses grīda, kur metas ceļos grēcinieks, lai atgrieztos, lai atgūtu kontaktu ar Realitāti. Īstenībā, ar pašu Dievu, ar Jēzu Kristu Vissvētākajā Sakramentā.
    Katrs cilveks var kļūdīties un grēkot, un daudzus gadus dzīvot smagos grēkos, kā kāds vīrietis un sieviete - bez laulības sakramenta. Vīņš nomira, bet viņai vēl ir iespēja atgriezties. Bet vai viņa atgūs kontaktu ar realitāti? Vai tas, kas vinus turēja grēkos, lai mūžīgi mocītu ellē, tas ir velns, netraucēs šai sievietei atgriezties? Vai neievedīs viņu dzeršanā? Modē? Nē, tas jau nav smalkais stils. Metode ir šāda: aptumšot prātu, lai cilvēks pat nezinātu, kādā situācijā atrodas. Un šī baznīcas grīda ir nepieciešama, pat saskrapēta, no simts gadiem neremontēta, jo tur ir vieta man, tev, katram grēciniekam. Jo tikai Jēzus atbrīvo no grēkam, no atkarībām, no visa ļaunā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru