otrdiena, 2014. gada 23. septembris

Saimnieks sirdī ir tikai viens
    Dažas reizes gadā brauc man pakaļ no ģimenes, kurā ir ļoti veca mamma un kurai vajag pieņemt Svētos Sakramentus. Tas ir vienkārši brīnišķīgi rūpēties par veco cilvēku garīgām vajadzībām, jo viņu dzīvē tuvojas vissvarīgākais brīdis, kurā slēgsies nopelnu laiks un cilvēks gaidīs atalgojumu no Dieva.
    Ne visi tomēr tā domā. Kā viņus saprast? Man šķiet, ka daļēji palīdzēs piemērs no dzīves. Šai ģimenei ir kaimiņš, bet viņam liels baltais suns. Kad suns redz kādu mašīnu, tad viņam gribas skriet tai priekšā. Un tā skrien mašīnas priekšā cik tikai var vistuvāk. Kad skriešana 100-200 metru beidzās, šoferis kļūst mierīgāks, ka nekas nenotika, bet suns gaidā nākamo mašīnu. Tā viss notiek. Varbūt līdz laikam...
    Lūk kāda sieviete rēti apmeklē baznīcu, tas nozīmē ka rēti piedalās svētdienas svētajā Misē. Viņa domā, ka neko slikto nedara. Un vēl viņa šaubās, vai pavisam ir elle? Tad vajadzētu pameklēt un uzzināt, kas runāja par elli? Ka elle pastāv liecina Evaņģēlijs un paša Jēzus Kristus vārdi par vietu ļauniem gariem un tiem cilvēkiem, kuri negribēs atgriezties pat pēdējā brīdī: Tur būs raudāšana un zobu griešana. Arī sv. Jāņa Atklāsmes grāmatā dažās vietās Jēzus atklāj patiesību par elli, kas ir mūžīgo mōku ugunī vieta visiem demoniem, nāvei un cilvēkiem, kuri kalpo ļauniem gariem.
    Tāpēc kad ir laiks, jāatgriežas. Ja kāds nezin Evaņģēliju, tad arī nepazīst Jēzu Kristu. Ja kāds nezin svētos Rakstus, tad ir iespēja iet pie priestera uz katehēzēm. Var parunāt arī ar katehētēm. Pēc dažām nedēļām būs iespēja piedalīties Alfa kursos (11.oktobrī plkst. 12:00 klosterī, vai citā vietā - redzēsim, būs Alfa kursu prezentācija) mūsu draudzē. Šie kursi notiks vienu reizi nedēļā - trešdienās 19:00, līdz gada beigām.
    Dievs ienes patieso gaismu mūsu sirdīs, mūsu dzīvē. Ja cilvēks neatgriežas, tad Dieva žēlastības gaismas trūkst un cilvēks var savās domās un vārdos, pat neapzināti, padarīt Dievu par meli. Tas ir liels grēks un tas liecina par to, kādā traģiskajā situācijā grimst cilvēka garīgā dzīve. Tas arī liecina par to, kas īstenībā ir konkrēta cilvēka sirds saimnieks. Lai precīzāk pateiktu: ja cilvēks caur smagiem grēkiem, caur dzīvi bez Dieva, iztukšo savu sirdi, tad lai zina, ka viņa sirdī mājo lauva, kas gaidā, lai cilvēku aprītu un mocītu mūžīgi ellē.
    Ja kāds runā, ka varbūt elles nav, ka Dievs ir vainīgs par visiem kariem un nelaimēm, tad cilvēks pats liecina par to, ka ir melu tēva rokās, jo tie meli rodas cilvēkā.
    Tomēr Dievs mūs mīl un tā radīja pasauli, ka cilvēks tajā ir vislabāk apsargāta vieta. Kā runāja svētais tēvs Pio (šodien ir viņa piemiņas diena), ļaunam garam ir tikai viena vienīga pieeja pie cilvēka: cilvēka brīva grība. Labāk tomēr ar savu gribu emīlēt Dievu, bet no velna bēgt. Dievs mūs radīja mīlestībai, sagatavoja skaisto nākotni pie sevis. Brīva griba ir patiesās mīlestības vides nepieciešama sastāvdaļa. Brīva griba ir zīmogs bez kura nav patiesās mīlestības.
    Vēl par svētdienu un svētā Tēva Franciska svētceļojumu Albānijā: Tiranas (galvaspilsētas) katoļu katedrālē pie ieejas ir uzraksts (citēšu no galvas): Šeit ieej, lai mācītos mīlēt Dievu. Izej, lai mācītos mīlēt cilvēku. Lūk, ja Saimnieks, Šis Patiesais Saimnieks ir sirdī, tad viss atradīs savu mērķi un vietu, un cilvēks, ticīgais cilvēks ies pa pestīšanas ceļu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru