piektdiena, 2014. gada 5. septembris

Kalpošana Baznīcā
    Un vēlreiz māja būs pilnā! Pie manis gatavojas braukt brāļi un māsas neokatehumenāta kopienas no Rīgas. Kas viņi ir? Kas ir neokatehumenālais ceļš? Tā ir kustība Baznīcā, kura sākās pirms apmēram 50 gadiem Spānijā. Madrīdes periferijās dzīvoja visnabadzīgie, kuriem Kiko Arguello (dibinātājs) sludināja un skaidroja Evaņģēliju. Pēc tam, ļoti ātri, kustība izplatījās pa visu pasauli.
    Kas ir neokatehumenāta mērķis? Atdzīvināt sevī to, ko cilvēkš saņēma Kristības sakramentā. Par katehumeniem sauca tos kuri gatavojās kristībām. Bet tagad kristieši dzīvo nekristīgajā sabiedrībā, bieži arī paši nedzīvo kā kristieši. Vajag to visu mainīt. Tāpēc nepieciešama ir kopiena, lūgšana un svētie Raksti. Šie trīs elementi veido neokatehumenāta formāciju.
    Formācijas sastāvā ir arī konkrēts darbs Baznīcā. Šī kopiena no Rīgas jau trešo reizi(!) brauks uz Viļaku, lai veselu dienu strādātu gan mājās, gan pagalmā. Mums būs kopā Euharistija un viņi piedalīsies svētdienas svētajā Misē un sv. Mateja procesijā.
    Kāpēc viņi brauka uz Viļaku? Atbildi var atrast pirms kādiem 10 gadiem, kad pēc katehēzēm Rīgas sv. Alberta baznīcā šī kopiena tika dibināta. Es arī piedalījos šajā "procesā" un nākamos gados, dzīvodams Rīgā, vai Olainē, braukāju uz Rīgu ar vilcienu un katru nedēļu mēs kopā svinējām svētdienas Euharistiju.
    Kad es pārceļos uz Olaini, viņi pajautāja: "Vai drīkst atbraukt pie jums un pastrādāt kādu dienu, un palūgties kopā?" "Jā!" atbildēju. Lūk, cik gadu jau ir šai skaistai tradīcijai? Man tā ir brīnišķīgā ticības un mīlestības liecība! Tā ir dzīve pēc Svētā Gara, Kas piepilda ar mīlestību Baznīcas bērnus, šo jauno radību. Jo - pēc šodienas Evaņģēlija - jaunos traukos jālej jaunais vīns.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru