piektdiena, 2014. gada 26. septembris

Ikdienišķa svētā Mise
    Pirms vairāk nekā 20 gadiem es nolēmu katru dienu piedalīties sv. Misē. Sākumā 30 dienas. Izdevās! Bija grūti, bet atradu laiku, pareizi saplānoju dienu, uzzināju, cikos no dažādām pieturām brauc autobusi un tramvaji (es dzīvoju Varšavā un tur studēju mežniecību), kopš cikiem un līdz cikiem strādā dažas ēdnīcas, zināju cikos man sākās un beidzās lekcijas un kuros mikrorajonos (jā, jā, lekcijas bija dažādās vietās!), tālāk cikos notika Euharistijas gan no rīta, gan pusdienas laikā, gan vakarpusē, šajās baznīcās, kuras atrodas teritorijā starp manu skolu un vietu, kurā dzīvoju.
    Tad mēs redzam, ka pamats ir labā dienas organizācija un, protams, griba piedalīties svētajā Misē. Jā kādam ir ticība un grib iemācīties organizēt savu dzīvi vislabākā veidā, bez nekādām muļķībām, lūk lai mēģina. Nav iespējas... Nav? Ir iespēja! Nevar... Var! Es vēlos tikai atgādināt, ka piedalīšanās Jēzus Kristus Upurī un sv. Komūnija nav līdzeklis, lai pilnveidotos, lai iemācītos organizēt savu dzīvi, lai kļūtu par atbildīgu cilvēku. Nē! Tie ir līdzekļi, bet svētā Mise ir mērķis uz vienotību ar Dievu, ar mūsu Kungu Jēzu Kristu.
    Lūk, jaunam cilvēkam ir dota iespēja (vienmēr!) iemācīties strādāt ar tādiem instrumentiem, kuri nepieciešami vissvarīgākajā darbā, darbā ar sevi, garīgajā darbā. Neviens nevar cilvēkam to dot, neviens nevar to vienkārši saņemt, bet bērnībā un jaunībā, un tad, kad cilvēks ieiet pieaugušo dzīvē, to vajag sevī izveidot lūgšanā, darbā un dzīvē. Ja vecāki, vecvecāki un krustvecāki nepalīdzēs jauniem cilvēkiem, nepiespiež, nedos piemēru (jā! bez liecības nevar gandrīz neko), tad mums būs nākamā paaudze mazāka, vajāka, jo, kā ir pateicis (pirms nāves) liels futbola trenieris: Bez ticības cilvēks ir nulle. Tā viņš teicis. Un varbūt kāds var domāt: Man neizdosies... Lai mēģina, lai veido sevī tādus garīgas dzīves instrumentus, lai šie instrumenti kopā būs kā laba futbola komanda, jo mums ir talanti no Dieva, Kas skatās, kā mums iet un ne tikai skatās, bet Viņš gandrīz visu dara, mēs ņemam dalību svētajā Misē, bet Viņš Pats pie mums nāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru