otrdiena, 2018. gada 20. februāris

Lielais Gavēnis 7.

Lielais Gavēnis 7.

Šodien man ir atpūtas diena. Labi ir sēdēt siltumā un dzert antibiotikus.

Bet svarīgākais ir Dieva Vārds, Kurš nemitīgi runā un darbojas. Baznīcā, svētajā Misē, vēlreiz mums nāca klausīties lielas cerības vārdus, ka Dievs pirmais uz mums runā. Viņš neapvainojas, kad mēs grēkojam, bet pirmais nāk pie mums, lai mūs iepriecinātu ar savu piedošanu.

Tomēr šī Dievišķa dāvana - grēku piedošana - ir saistīta ar vienu vienīgu nosacījumu, ka mēs piedosim tiem, kuri mums darīja pāri. Tāpēc labi ir Lielajā Gavēnī stingrāk cīnīties pret grēkiem un palūgties par tiem mūsu pāridarītājiem, kuri jau ir tālu, kuri jau varbūt nomira, un lūgšanā, Dieva priekšā, piedot viņiem, ja mēs to neizdarījām.

Tad šī lūgšana, kuru Jēzus iemācīja Apustuļus, ir ceļš uz Debesīm, kuru mums parādīja pats Dievs. Arī Dieva žēlsirdības kronītis sākas ar šo sevišķo lūgšanu (abas divas Jēzus mums ir devis) un tādā veidā Tēvs mūsu ir pirmais solis ceļā pie Žēlsirdīgā Dieva.

Dievs parāda savu žēlsirdību tā, ka mēs iepriekš nevarētu saplānot, kaut gan mums ir šī iespēja vislabāk piedalīties Dieva plānos. Piemēram šajā Dieva žēlsirdības svētceļojumā Kalnciema draudzei ir iespēja pagarināt šo žēlsirdības laiku, ja nepieteiksies neviena cita draudze 5.-8. martā:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru