otrdiena, 2015. gada 25. augusts

Uz betona puķes neaug.
    Nesen man bija saruna ar cilvēku, kas sevi uzskatīja par neticīgo. Saruna sākās diezgan... neparasti, jo viņš gribēja, lai es ar viņu dzertu kaut ko stipro. Tas, kas raksturoja šo cilvēku, var nosaukt dažos vārdos: "nekad neatbild uz uzdoto jautājumu". Nestāstīšu, kur viņš strādāja un kādā profesijā viņš bija specjalists, bet, kad es uzdevu vienu jautājumu, ļoti vieglo jautājumu, no viņa specialitātes, viņš neatbildēja - nezināja vai negribēja, vai nevarēja atcereties. Bet runāja "non-stop". Bija kā disks CD, kas tikai atkārto to, kas ir ierakstīts. Un tur nebija ierakstītas labas lietas.
    Es to rakstu, lai pasvītrotu, ka ne katrs, kas runā par Dievu un Baznīcu, uz reiz runā patiesību. Patiesība iet kopā ar mīlestību. Nekad tās nav atsevišķi. Tāpēc patiesība par Jēzu un mīlestība uz Viņu ir nesaraujami saistīta ar patiesību par Baznīcu (Jēzus Kristus Mistisko Miesu) un ar mīlestību uz to. Ja tā nav, tad šis vai cits "Baznīcas reformators" atklājas kā revolucionists, kas izsmej Jēzu un nicina Baznīcu, kaut gan ir tik laimīgs, cik var būt laimīgs disks CD.
    Tas, par ko es augstāk rakstīju, saucas "pasaules katehēze". Es domāju, ka iet lielie līdzekļi, lai tā rādītu cilvēkiem pasauli un visu, lai cilvēki domātu, ka viss ir kā liels purvs, kur nekāda svētuma un tikuma nav. Cilvēks, kas padodas tādai "katehēzei" (daudzi to klausās ar atvērtām mutēm), diez vai gribēs kļūt par svēto. Bet tieši tāpēc mēs dzīvojam, lai kļūtu svēti, jo Dievs ir Svēts. Kad pajautāju cilvēkam, kas dzīvo kādā draudzē pie pašas baznīcas, vai iet katru dienu uz svēto Misi, atbildēja īsi "Nevajag!". Bet interesanti, ka citus stāstus "krāsainus" par priesteriem var klausīties stundām ilgi.
    Beidzot atkārtošu dažus vārdus, kurus pateica kardināls Jānis Pujats t. Oļģerta Aleksāna OFMCap. bēru sv. Misē: "Kad svētā māsa Faustīna pajautāja klostermāsām, kas nomira iepriekš no šī klostera, vai ir laimīgas, viņas atbildēja -"Jā." "Jūs esat svētās?" -"Mēs esam svētās tādā mērā, kādā mērā virs zemes pildījām Dieva gribu."
    Atvērsim savas sirdis, lai katru dienu ļoti ļoti labi līdzdarbotos ar Dieva gribu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru