sestdiena, 2015. gada 15. augusts

Misionāri paliek Viļakā!
    Es ļoti priecājos, ka nebūs pārtraukuma misionāru kalpošanā mūsu draudzēs. Pēc sarunām un lūgšanām, pēc dažām nedēļām pārdomās, ir pieņemts lēmums: Misionāri paliek. Tagad var visu plānot, visas misionāru darbības turpināt gan Viļakā un Liepnā, gan visā Latvijā (Marijas skola un Oasis).
    Kāds man nesen teica: "kur rezultāti? Nav rezultātu!" Bet es varētu viņam atbildēt: "Kāpēc tu savā dzīvē neredzi rezultātus? Vai tu gribēji, lai tie būtu? Ko tu esi darījis, lai ar misionāru palīdzību kaut ko varbūt mainīt savā dzīvē? Ak, tu neesi darījis neko! Kā tad tu vari redzēt rezultātus? Jo ir tādi, kuri izmanto šo iespēju, līdzdarbojas ar misionāriem un redz savā dzīvē labos augļus. Jo problēma nav tur, ka es neredzu, bet šeit: man negribas. Varbūt man ir ērti dzīvot tā, kā līdz šim dzīvoju. Dievs to zina. Ir tā, kā ar šo puisi, kas nēsāja cepuri ar lielo sarkano zvaigzni: "No Kubas" - teica. Kaut gan viņam skaidroja daži cilvēki dažas reizes, ko nozīmē šis simbols, un kaut gan šķita, ka viņš saprata, bet tomēr... nesaprata, vai propagandas spēks bija tik liels, ka viņš dziļi tur šo pārliecību, ka ar šo zvaigzni viņam būs feini. Nu bet šo stāstu neturpināšu, jo nav jēgas. Bet varbūt... sāksim stāstu, kā pasaku. Kāda firma ražo cepures ar zvaigzni (šoreiz nerunāsim, kāpēc, jo ir cita tēma) 1 miljonu cepuru gadā. Cita firma ražo priekšmetus līdzīgus rožukroņiem, līdzīgus, jo uz krusta ir pavisam citi elementi, piemēram 10 milj. "rožukroņus". Citas firmas ražo vēl citas lietas saistītas ar revolūciju. Un arī to propaģē filmas un dziesmas, un grāmatas. Cilvēki to pērk. Neizdod savu naudu uz citām, bet labām lietām un kā šeit neticēt tam, kas teica, ka iekams tu saņēmsi naudu, īstenībā tā jau ir izdota. Kad cilvēks redz apkārt tādas lietas un domā, ka tā ir patiesība, nevis propaganda, un tā viņu mācā skolā (varbūt; vai Jūs atcerāties, kā mēs runājām par projektiem un kredītiem - lai "izražotu" jaunus vergus, kuri strādās līdz nāvei tikai, lai atdotu procentus), tad kā brīnīties redzot jauno cilvēku ar "rožukroni" uz kakla un cepuri ar lielo sarkano zvaigzni uz galvas?
    Bet varbūt Jums ir arī kādi "rožukroņi" un sarkanas zvaigznes, vai tam līdzīgas lietas? Kā kurš grib: zvaigzne vai rezultāti. Citā vietā tas ir labāk pateikts: "Jūs nevarāt kalpot Dievam un mamonai".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru