trešdiena, 2015. gada 26. augusts

Mūsu palīdzība ir Kunga vārdā.
    Svētajos Rakstos, Vecajā Derībā ir daudzkārt runā par tādu problēmu, ka izredzētā tauta nemeklē palīdzību Dievā un Viņa baušļos, bet skatās uz lielākām valstīm un draudzībā ar viņām meklē glābšanu. Šī draudzība nozīmē verdzību, vai citas nelaimes. 
    Šodien lasīju, ka Suomija kara gadījumā nepalīdzēs Baltijas valstīm. Rūpēsies pati par sevi. To var saprast no Somijas prezidenta vārdiem. Igaunījas valdība nolēma būvēt augsto mūri ar dzeloņdrātiem pie robežas ar Krieviju. Vai Latvijā arī būs tāds mūris?
    Pāvests Francisks savā katehēzē 23. augustā pasvītroja to, ka mēs dodamies pie Kristus. Mēs neejam uz kaut kādu vietu. Mēs ejam pie Personas, pie Jēzus Kristus, Kas nokāpa no debesīm. Viņš ir patiesā Maize un šī Maize dod patieso dzīvību. Daudzi mācekļi aizgāja un vairs nestaigāja ar Jēzu, jo domāja, ka Vinš dibinās lielo un stipro valstību virs zemes. Bet Viņš teica, ka dos savu Miesu kā barību. Apustuļi palika pie Jēzus. Pestīšana ir Jēzū Kristū ikkatrā situācijā. Mums vajag rūpēties par kopienu, liturģiju un svēto Rakstu lasīšanu, jo tas viss katoļiem ir vajadzīgs kā dzīves vide, labo attiecību starp brāļiem un sevīšķi draudzības ar Jēzu Kristu attistības vide.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru