piektdiena, 2015. gada 7. augusts

Svētceļojuma 1. diena
    Svētceļojums sākās pl. 11:20 ar svēto Misi, kurā piedalījās svētceļnieki. Bet ne tikai no mūsu grupas. Tieši šajā dienā atbrauca ar autobusu uz Viļaku svētceļnieki no Nīdermuižas. Es viņiem pastāstīju par Viļaku un baznīcu, arī par vēsturi. Pēc tam viņi dievbijīgi piedalījās sv. Misē un skaisti dziedāja. Pēc tam kopā devamies svētceļojumā, bet māsas no Nīdermuižas mūs pavadīja līdz pieminekļa netālu no baznīcas, kur palūdzāmies par tiem, kuri atdeva savu dzīvi par brīvo Latviju. Pastāstīju, ka mūsu baznīcā var saņemt pilnas atlaidas katru dienu.
    Viduču skolā mūs uzņēma ar garšīgām pusdienām, par kuru liels paldies gan direktorei, gan visiem darbiniekiem. Izdevās pirmo etapu iet mums visiem, visiem dalībniekiem kopā. Šajā brīdī mēs bijām 15. Bet taču pēc pāris dienām vēl daži pievienosies.
    Laiku Dievs deva ļoti labo, bija arī kur pasēdēt, vislabāk ēnā, lai kājas atpūstos. Un Škilbanu sākumā apēdām pirmās vieglas vakariņas. Bet bija vēl kaut kas, sevīšķs pārsteigums pēc vakariņām, jo viens saimnieks mūs uzaicināja uz avenēm, kurus ēdām no krūmīšiem.
    Rekovas baznīcā arī mūs sirsnīgi uzņēma un tur bija galvenās vakariņas un vēsperes, un kompletorijs, kurus vadīja Šķīlbēnu draudzes prāvests Staņislavs.
    Visjaunākam dalībniekam ir tikai trīs mēneši un piecas dienas!
    Man šķiet, ka nevienam nevienas tulznas nav.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru