trešdiena, 2017. gada 20. septembris

Jēzus ir Dievs. Lūdzies uz Viņu.


21. septembrī tiek svinēti svētā Mateja Apustuļa svētki. Paskatīsimies, kādā kontekstā Jēzus paaicināja muitnieku Mateju. Redzēsim, cik viss notiek dinamiski, ātri, un Jēzus parāda savu Dievišķo spēku, satikdami konkrētus cilvēkus ļoti skaidrās situācijās. Es domāju, ka var paskatīties uz savu piedalīšanos svētajā Misē, kurā Jēzus nāk satikties ar mums un pieskarties mūsu konkrētām problēmām. Kā mēs gribam satikties ar Jēzu?
Lūk, Jēzus "iekāpa laivā, un mācekļi sekoja Viņam". Pēc tam "jūrā sacēlās liela vētra" un mācekļi lūdza Jēzu: "Kungs, glāb mūs!" Tad "Viņš pavēlēja vētrai un jūrai, un iestājās pilnīgs klusums".
Jau būdams krastā Jēzus izdzina ļaunus garus no diviem cilvēkiem. Tad brauca ar laivu atpakaļ.
Jēzus teica paralizētajam: "Uzticies, dēls, tavi grēki tev piedoti!" un tūlīt viņu izdziedināja. "Kad Jēzus no turienes gāja tālāk, Viņš redzēja cilvēku, Mateju vārdā, sēžot muitnīcā. Un Viņš sacīja tam: Seko man! Un tas uzcēlies sekoja Viņam".
Tālāk pie Jēzus nāca muitnieki un grēcinieki. Atnāca uz 'konsultācijām' sv. Jāņa Kristītāja mācekļi. Jēzus visu skaidroja viņiem un citiem, kuri uzdeva jautājumus.
Pēc tam atnāca kāds priekšnieks un Jēzus gāja viņam līdzi uz kādu neiespējamo situāciju. Pa ceļu vēl bija tikšanās ar slimo sievieti, kura ļoti gribēja ar Jēzu satikties un Viņa drēbēm pieskarties un viņas dzīvē notika brīnums. Un priekšnieka ģimenē arī notika brīnums. Un šajā laikā Jēzus tālāk darbojās. Jēzus darbojas visu laiku.
Kā jau bija teikts vienā no iepriekšējām ziņām, jābūt sagatavotam svētajai Misei, jāsagatavo savi lūgumi, lūgšanas, pateicības lūgšanas. Tas nav mākslīgi, ja es to darīšu. Paskatīsimies un padomāsim, kā Jēzus sagatavojies tam, ko viņš darīja sv. Mateja Evaņģēlija fragmentā, par kuru augšā? Un vēl vairāk, kā teica Jēzus māsai Faustīnei, Viņš nāk ar žēlastību pilnām rokām, lai tās iedotu mums. Iesim Viņam un Viņa gribai pretī, lai visskaistāk pildītu Viņa gribu un tādā veidā parādītu mūsu mīlestību uz Viņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru