pirmdiena, 2018. gada 8. janvāris

Kā Jēzus satikās ar jauniem cilvēkiem?

Kā Jēzus satikās ar jauniem cilvēkiem?

Starp daudzām tikšanām ar cilvēkiem, viens tikšanu veids bija īpašs. Tikšanās ar jauniem cilvēkiem bija, teiksim, gan vienkāršas, gan vienlaicīgi skaistas, gan īsas.

Jēzus uzlika bērniem rokas uz galvām un svētīja tos. Jēzus dziedināja bērnus, piemēram kādu zēnu, kuru mocīja nešķīstais gars, kurš bieži šo zēnu iemeta ūdenī vai ugunī. Jēzus izdziedināja kādas sievietes meitu.

Bija arī gadījumi, kad kāds bērns nomira, bet Jēzus apžēlojās un deva viņam dzīvi, šeit virs zemes, vēl tālāk (atraitnes vienīgais dēls, Jaira meita).

Bija arī tādi jaunieši, kuriem bija vairāk drosmes un uzdeva Jēzum jautājumu. Tā izdarīja bagāts jauneklis, kurš pildīja Dieva baušļus jau no savas bērnības un jūta, ka laikam tas vēl nav viss, kas jādara, lai ieietu Debesu Valstībā. Jēzus paskatījās uz viņu ar mīlestību un aicināja atstāt visu un izdarīt šo vienu vienīgu lietu, kuras jauneklim trūka - sekot Jēzum.

Bija tādi jaunieši, kuri ātri un dedzīgi sekoja Jēzum. Tiem piederēja, piemēram, svētais Jānis Apustulis, kurš vienmēr bija pie Jēzus, arī kopā ar Dieva Māti stāvēja zem Krusta, un kurš savā pirmajā vēstulē uzrakstīja, ka Dievs ir Mīlestība.

Jaunība, tas ir šis ļoti skaists, brīžiem varbūt grūts, bet tomēr vienmēr skaists dzīves posms, kurā viss stāsta jauniem cilvēkiem par Dieva mīlestību. Jā, jā, viss stāsta jaunam cilvēkam par Dieva mīlestību. Cita lieta, ka trūkst - vai ticības, vai pacietības, vai parauga, vai vienkārši trūkst pieredzes. Bet tas nenozīmē, ka Dievs nemīl jauno cilvēku. Jaunais cilvēks, Dievs tevi ļoti mīl, jo Dievs ir Mīlestība. Kā lai es saku, lai vārdi atrastu savu vietu?

Tas nekas, ka būs kādas kļūdas, bet ja būs grēki - jāiet pie grēksūdzes. Visas šīs lietas, kā piemēram emocijas, maņas, liekas baigi lielas, stipras un neuzvarāmas. Tomēr, kad jauns cilvēks iemācīsies palaist to garām, bet pats ieies savā garā, lai būtu visu laiku Dieva priekšā, būs kā šis cilvēks no Evaņģēlija, kurš atrada dārgo pērli, aizgāja, pārdeva visu, kas viņam piederēja, un atnācis nopirka šo tīrumu kopā ar dārgo pērli.

Varbūt daudzi jaunieši tik ātri neatteiksies no tā, kas viņiem traucē ceļā pie Dieva un vairāk vērtēs savas emocijas, kuras baros ar fantāzijām un ar visu, kas parādīsies maņās. Bet tu neaizmirsti, ka tad, kad jauns cilvēks nāks pie Jēzus, lai uzdotu Viņam kādu jautājumu, Jēzus paskatīsies uz viņu ar mīlestību un dos vienu vienīgo 100% labu atbildi, lai Viņam sekotu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru