sestdiena, 2017. gada 12. augusts

Svētceļojuma 7. un 8. diena

Vakar diena jau nebija tik klusa. Tā sākās ar sv. Misi Bukmuižas sv. Lugviga baznīcā. kopā ar mūsu grupi bija vēl svētceļnieku grupas no Rīgas Kristus Karaļa draudzes un no Šķilbenu un Baltinavas draudzēm, un protams Bukmuižas draudzes pārstāvji. Tāpēc arī pie altāra svinēja Jēzus Kristus Upuri pieci priesteri. Tā arī bija jau otra sv. Mise - pirmo celebrējām iepriekšējā dienā. Liels paldies visiem priesteriem, konsekrētām personām (bija Cien. klostermāsa no Rīgas un trīs kapucīni) un lajiem, bet sevišķi Bukmuižas draudzes Prāvestam par iespēju svinēt Euharistiju. Tā bija sv. Klāras piemiņas diena, tāpēc mani uzaicināja runāt sprediķi.
Un šajā dienā ļoti svarīgs bija ezers pēc ceļa stiprajā saulē. Netikai tādā veidā brālis ūdens mums palīdzēja, jo kad iznesam ārā desiņas un sāka degt brālis uguns, sāka līst un atgriežamies skolā uz vakariņām.
Vēl viena sevišķa lieta. Koncerts. Es neredzēju visu, bet parādījās tik daudz talantu un tik brīnišķīgo talantu, ka pašās beigās pat es sāku ticēt, ka arī es protu dziedāt un gandrīz piecelos, lai dziedātu, piem. "Aizgoja sauleite aiz mokunīša". Liels paldies Bukmuižas skolas saimniekiem.
Liels paldies Andrupenes draudzes Cien. Prāvestam pr. Jānim un visai draudzei, gan par vakara lūgšanu baznīcā (Vissvētākā Sakramenta adorācija un aizlūgšanas) un par sv. Mises svinēšanu ar draudzi un Maltas grupu. Tāpēc bija 5 priesteri (4 pie altāra plus viens biktskrēslā). Konsekrēto personu arī bija daudz: klostermāsa un 4 kapucīni.
Arī svarīgi mūsējiem, ka Euharistija notika vairākumā latgaliski, lai mēs arvien dziļāk ieietu Dievmātes garīgumā, kuru saprast Latvijā bez Latgales nav iespējams.
Liels paldies Andrupenes Tautas Nama saimniekiem par laipno uzņemšanu.
Šīs divas dienas bija ļoti kārstas un es ceļā pirmo reizi izdzēru veselu ūdens pūdeli (0.5 litra). Paldies br. Jānim par skaistām un dziļām katehēzēm, kā arī brāļiem un māsām par garīgām sarunām.
Paldies Priežmales Tautas Nama saimniekiem, jo tagad jau esam šeit. Un interesanti, ka pagasta nosaukums Kastuļiņa nozīmē... baznīciņa.
Lai Dievs svētī visus Cien. Lasītājus un Labdarus, un lai Dieva Māte izlūdz visas nepieciešamas žēlastības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru