trešdiena, 2017. gada 2. augusts

Svētais Francisk, kā kļūt par svētceļnieku?

Svētais Francisk, kā kļūt par svētceļnieku?

Tuvojas svētceļojums uz Aglonu un jādomā, kas būs vajadzīgs? Protams no materiālām praktiskām lietām. Vēl palika divas dienas un tas ir daudz laika.
Bet augšā ir šis jautājums sv. Franciskam, kā kļūt par īsto svētceļnieku? Es domāju, ka šis jautājums ir uzdots atbilstošai personai, jo Francisks savā testamentā aicināja un aicina visus savus brāļus, lai kļūtu par svētceļniekiem: "Lai brāļi sargās, lai nepieņemtu (...) to, ko viņiem būvē, ja tas nav pēc svētās nabadzības, (...) vienmēr tur uzturēdamies kā atnācēji un svētceļnieki".
Lūk mūsu priekšā svētceļojuma ceļi. Jāiet pa viņiem, kā tie, kuri iet savā dzīvē uz Debesu Valstību. Mūsu priekšā skolas un mājas, kur mūs uzņem. Jāpieņem cilvēku viesmīlība līdzīgi Franciskam "pēc svētās nabadzības", nevis kā kungi un valdnieki. Mūsu priekšā baznīcas, kuras ir Dieva mājoklis. Jāuzturas tur īsu laiku kā ļoti pazemīgi un klusi "atnācēji un svētceļnieki".
Šajā "Testamentā" Francisks atzīst, ka "Kungs man ir devis brāļus...". Mēs varētu mazā svētceļnieku kopienā atkārtot: "Kungs mums ir devis brāļus un māsas". Un mēs, paklausīgi Baznīcai, kā sv. Francisks, kurš ātri, kopā ar brāļiem devās pie Pāvesta Innocentija III un tas apstiprināja šo regulu un ordeni, padosimies šajā 11 dienu laikā Baznīcas principiem, kuri mums palīdzēs dzīvot svēto dzīvi: lūgšanās, Euharistijās, darbā, atpūtā un ceļā.
Lūk sv. Franciska ordenī katrs brālis ir svētceļnieks visu dzīvi. Tad lūgsim šo svēto, lai būtu mūsu aizbildnis ceļā uz Aglonu un iemācītu katru dalībnieku, katru brāli un māsu Kristū, kļūt par īsto svētceļnieku, ne tikai šīm 11 dienām, bet visā dzīvē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru